”Χαστούκι” Βοριδη σε Σκερτσο: Πλαστό το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου που κράδαινε προεκλογικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλαστό πέρα ως πέρα είναι το το δήθεν έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που κουνούσε με επιδεικτικό τρόπο στον αέρα εκπομπών πριν τις εκλογές, ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος.

Κι ενώ πριν από μερικές μέρες πηγές του ΓΛΚ ανέφεραν ότι δεν τους ανατέθηκε καμία κοστολόγηση προγράμματος, σειρά πήρε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος «άδειασε» δημόσια τον Σκέρτσο.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο Βορίδης ρωτήθηκε για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να ζητήσουν κοστολόγηση, ή αντίστοιχα αν η ΝΔ μπορεί να ζητήσει κοστολόγηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα σημειώνοντας: «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Όπως πρόσθεσε, θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση» ανέφερε επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα fake news του Σκέρτσου και το πλαστό έγγραφο.

Δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα, συντονιστή της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

Ομολογία Βορίδη ότι το «έγγραφο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό

Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα «έγγραφο» ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων.

Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας.

Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου.

Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς.

Οι δηλώσεις Βορίδη

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, παραδέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο το κυβερνητικό fake news με το οποίο πορεύθηκε το κόμμα του στην προεκλογική περίοδο του Μάϊου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ