Παγκοσμια ανατροπή: Συνομιλίες μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για μεταφορά τεχνολογίας κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνομιλίες πραγματοποιούνται μεταξύ της εταιρείας « Sami » και της τουρκικής εταιρείας «Roketsan».

Οι συνομιλίες αναφέρονται στη μεταφορά τεχνολογίας και την αδειοδότησης παραγωγής τοπικών μοντέλων βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς «Tayfun» με βεληνεκές 500 km, όπως δημοσιεύει το «Tactical Report», που ειδικεύεται στην ασφάλεια και την άμυνα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος και ευρείας παρακολούθησης, καθώς η Saudi Defense Industries Company «Sami» επιδιώκει να επιτύχει συμφωνία με την τουρκική «Roketsan» για μεταφορά τεχνολογίας και απόκτηση άδεια παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων «Tayfun» στο έδαφος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η βασική προϋπόθεση του Ριάντ για τη σύναψη της συμφωνίας είναι να εγγυηθεί την τεχνολογία τοπικής παραγωγής πυραύλων, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ανεξαρτησίας ως προς την ικανότητα στρατιωτικής άμυνας και τον έλεγχο της παραγωγής και ανάπτυξης αυτών των σύγχρονων όπλων.

Αυτή η συνθήκη αντανακλά την επιθυμία της Σαουδικής Αραβίας να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και να αναπτύξει την εγχώρια βιομηχανική της βάση.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η Roketsan υποστηρίζει αυτήν την πιθανή συμφωνία, καθώς αυτή η συμφωνία είναι μια ευκαιρία για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας στον τομέα της βιομηχανίας όπλων και της αμυντικής τεχνολογίας.

Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η συζήτηση για μεταφορά τεχνολογίας και εντοπισμό της βιομηχανίας όπλων αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να επιτύχει αυτάρκεια στις στρατιωτικές της ικανότητες και να βασίζεται στην τοπική βιομηχανία και τεχνολογία που ενισχύει τη βιωσιμότητα και τη μελλοντική ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων.

Με τη σταθερότητα των εξελίξεων, όλοι αναμένουν τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν από αυτές τις διαπραγματεύσεις, καθώς θα έχουν αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας και θα συμβάλουν στην επίτευξη τοπικής στρατιωτικής τεχνολογίας και στην ενίσχυση της ασφάλειας, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ