Επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης για τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα στον Σύλλογο των Αθηναίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς διοργανώνουμε επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης για τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα στον Σύλλογο των Αθηναίων, την 9/6/2023 με θέμα «Μπλε Πεταλούδα».

Το φαινόμενο της πεταλούδας αγγίζει το λαιμό μας.

Το εθελοντικό έργο της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. δεν άργησε να κάνει πράξη τα όσα υποστηρίζει. Η εταιρεία ταυτίζει την ημερομηνία ίδρυσης της με την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς. Διοργανώνει ιδρυτική ενημερωτική εκδήλωση, παραλληλίζοντας το «Φαινόμενο της πεταλούδας», σύμφωνα με το οποίο μικρά συμβάντα μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα γεγονότα είτε καλά είτε άσχημα, ανάλογα με τον τρόπο που αυτά γίνονται αντιληπτά. Συνδέει την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση με την επιτυχή αντιμετώπιση της θυρεοειδοπάθειας που μαστίζει τον κόσμο με το φαινόμενο της πεταλούδας. Ήρθε για να θορυβήσει και να δαμάσει το θηρίο του θυρεοειδούς μέσω της ενημέρωσης και της πρόληψης.

IMG 3336

Ξεκινάει τη δράση της με την εκδήλωση ‘’Μπλε πεταλούδα’’. Το μπλε είναι ένα από τα χρώματα που στην ευαισθητοποίηση για θέματα θυρεοειδούς συμβολίζει την κακοήθεια και η πεταλούδα συμβολίζει τον θυρεοειδή, λόγω του σχήματος του. Την επόμενη ημέρα 10/6/23 οι γιατροί εθελοντές της Εταιρείας θα ενημερώσουν για τις θυρεοειδοπάθειες και θα εξετάσουν, τα παιδιά του Ορφανοτροφείου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στον Πειραιά.

Η Ε.Υ.ΘΥ.Ν.Η. είναι η μοναδική μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς σε ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν στο θυρεοειδή και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. είναι μία ομάδα εθελοντών ασθενών και ιατρών μα πάνω από όλα ανθρώπων, εξειδικευμένων στις θυρεοειδοπάθειες που έχοντας υιοθετήσει την έννοια της προσφοράς παρέχουν εντελώς δωρεάν υποστήριξη σε συνανθρώπους μας πάσχοντες από υπο–  υπερθυρεοειδισμό ή και καρκίνο του θυρεοειδούς, σε πνεύμα αλληλεγγύης, συμπόνιας και προστασίας του συνανθρώπου μας.

Εμπνευστής της εθελοντικής δράσης είναι ο διακεκριμένος χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης. Θέλοντας να διευρύνει την κοινωνική του προσφορά και γνωρίζοντας την αποδεδειγμένη, σύμφωνα με έρευνες των ΗΠΑ, ανισότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες των οικονομικά αδύναμων ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο θυρεοειδούς νιώθει μεγαλύτερη την ανάγκη να κάνει πράξη αυτό που οραματίστηκε. Ο ίδιος απευθύνεται σε φίλους και συνεργάτες και με τη συνδρομή τους συστήνει την Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.

Οι βασικότεροι σκοποί είναι:

* Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την παγκόσμια μάστιγα των ασθενειών θυρεοειδούς. Υπολογίζεται ότι το 60% όσων πάσχουν από πάθηση θυρεοειδούς, δεν το γνωρίζει. Οι κακοήθειες του θυρεοειδή έχουν την μεγαλύτερη αύξηση σε συχνότητα εμφάνισης από όλες τις άλλες κακοήθειες, παγκοσμίως.

* Η παροχή διενέργειας δωρεάν χειρουργικών επεμβάσεων για τους ενδεείς ή ανασφάλιστους συνανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες του θυρεοειδούς. Ο ίδιος ο Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του διενεργεί αυτές τις επεμβάσεις χωρίς οικονομική ανταμοιβή. Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι και ο Όμιλος Ιασώ που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης καλύπτει τα έξοδα των νοσηλείων. Έτσι ο ασθενής δεν χρειάζεται να πληρώσει ούτε 1 ευρώ τόσο για τα νοσήλεια όσο και για τις αμοιβές των γιατρών.

Σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε, η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα δώσει δύναμη και πνοή στο έργο μας!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταύρος Τσιριγωτάκης                                               Εμμανουήλ Πετρόπουλος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              ΤΑΜΙΑΣ

Αναστασία Λεμονή                                                         Αναστάσιος Μπονιάκος

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει δεξίωση με ζωντανή μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ