Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογο για τις μεταναστευτικές ορδές στον Εβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Χακάν Φιντάν, υπουργό Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης Ερντογάν, συνομίλησε σήμερα Τρίτη στο τηλέφωνο ο Βασίλης Κασκαρέλης, με αφορμή τις αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών είχε επικοινωνία με τον νέο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ορμώμενος και από τη μεγάλη εμπειρία του στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών, καθώς, μετά τους συνολικά 91 παράτυπους μετανάστες που απεγκλωβίστηκαν από νησίδες στον Έβρο και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης στο φυλάκιο της περιοχής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα εντοπίστηκαν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες στο ποτάμι, οι οποίοι επιχειρούν, φυσικά, να μπουν στη χώρα μας.

«Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, ο ΥΠΕΞ Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη τον νέο ΥΠΕΞ Τουρκίας Hakan Fidan για την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο.

Θυμίζουμε πως το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες προτού ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώσει επισήμως ότι ο -μέχρι πρότινος επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ- διαδέχεται τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κος Κασκαρέλης είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Φιντάν στην Άγκυρα, όπου και ταξίδεψε για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ