Η Έφη Αχτσιόγλου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Αχτσιόγλου: Πολυτραυματισμένη η ελληνική κοινωνία εν μέσω επάλληλων κρίσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο του κόμματος για την οικονομία, σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Την άποψη ότι «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα πολυτραυματισμένη εν μέσω επάλληλων κρίσεων» εξέφρασε η Έφη Αχτσιόγλου κατά την ομιλία της στην εκδήλωση παρουσίασης προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ότι «προωθεί μια εικονική πραγματικότητα που στην ουσία εθίζει την κοινωνία στην ιδέα ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το ελάχιστο». Σχολίασε ότι η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι περιγράφει την κατάσταση της χώρας «με τα μελανότερα χρώματα», ότι είναι «απαισιόδοξοι, σχεδόν μίζεροι» και διαμήνυσε ότι «δεν είναι ζήτημα όμως ψυχολογικής διάθεσης, αλλά ρεαλισμού». «Διότι η αισιοδοξία τότε μόνο αποκτά περιεχόμενο: όταν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά. Παραπέμποντας, δε, σε στοιχεία όπως για το ΑΕΠ, το διαθέσιμο εισόδημα, τις ανισότητες τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια η χώρα δεν κινείται σε ένα δρόμο σύγκλισης με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» όπως και ότι όλα αυτά συνέβησαν «γιατί σε μια υπαρκτή ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, έγιναν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές».

«Η αλήθεια είναι ότι η συνέχιση αυτής της πορείας, δεν θα σημαίνει τίποτε άλλο παρά την απομάκρυνση από τον στόχο της κοινωνικής συνοχής, από τoν στόχο της κοινωνικής ευημερίας», σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μια διαφορετική διαχείριση, αλλά διαφορετική στρατηγική».

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε από την πλευρά της, τις πολιτικές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του προκειμένου «να δοθεί νέα προοπτική στην οικονομία με επικέντρωση στο ανθρώπινο δυναμικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ