Αυτο το 22χρονο παλικαρι ειναι ο ήρωας που εσωσε την 17χρονη απο τους Αιγύπτιους στη Φρεαττυδα, που τις επιτέθηκαν για να την βιάσουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον δικό της ήρωα βλέπει στα μάτια του 22χρονου Καρατέκα, η 17χρονη που λίγο έλειψε να ζήσει τον εφιάλτη στα χέρια τεσσάρων νεαρών Αιγύπτιων, που την παρενοχλούσαν, στην Φρεαττύδα.

Ο νεαρός αθλητής έγινε αποδέκτης αποθεωτικών σχολίων στα social media για το θάρρος και την αποφασιστικότητα που έδειξε. Ο Μανόλης Καφετζιάδης, με όπλο την αυτοπεποίθηση του, αποτέλεσμα της ενασχόλησης του με τις πολεμικές τέχνες σε υψηλό επίπεδο, αντέδρασε αστραπιαία, σε αντίθεση με άλλους λουόμενους που απλά έμειναν να παρακολουθούν το σκηνικό από την ασφάλεια της ξαπλώστρας τους.

«Μακάρι ο κάθε πολίτης να κάνει το ίδιο πράγμα, τίποτα άλλο δεν ζητάω», τονίζει σε νέες δηλώσεις του ο 22χρονος και συνεχίζει: «Όσο θα σωπαίνουμε, αυτά θα συμβαίνουν, και χειρότερα εννοείται».

Ο νεαρός αναφέρεται και στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 15χρονου, στο ίδιο σημείο, σχεδόν ταυτόχρονα με τον προπηλακισμό της 17χρονης από τους τέσσερις Αιγύπτιους μετανάστες. «Τον πέταξαν στους βράχους. Αν δεις το σημείο θα διαπιστώσεις ότι δεν μπορείς να κρατήσεις με ευκολία την ισορροπία σου. Αφού τον χτύπησαν, τον έσπρωξαν και το παιδί έπεσε μέσα στο νερό», εξηγεί.

«Με απειλούσαν με κομμένα μπουκάλια»

Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο Μανόλις είχε περιγράψει πως οι νεαροί Αιγύπτιοι τον απειλούσαν με κομμένα μπουκάλια κι αυτός κρατούσε ένα στυλό.

«Άρχισαν να με απειλούν με κομμένα μπουκάλια και ένα κομμένο κουτάκι μπύρας. Μου πουλούσαν τρέλα και εγώ όμως έκανα το ίδιο. Κράτησα στο χέρι μου ένα στυλό και τους έκανα να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να κάνω πίσω» δήλωσε.

Με αυτό το τρόπο ο 22χρονος κέρδισε χρόνο και έπειτα από λίγα λεπτά εμφανίστηκε η αστυνομία. Οι τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 17 έως 19 ετών, άφησαν το κορίτσι από τα χέρια τους και τράπηκαν σε φυγή.

Γνωστά «μπουμπούκια» οι Αιγύπτιοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αιγύπτιοι διαμένουν σε δομή φιλοξενίας στις περιοχές της Ομόνοιας και του Πειραιά και είναι γνωστοί για την παραβατική τους δράση στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια όπου τις τελευταίες μέρες κλέβουν κινητά τηλέφωνα, μετρητά και ότι άλλο αντικείμενο αξίας εντοπίσουν.

Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυο εξ’ αυτών εντοπίστηκαν κοντά στη παραλία της Φρεαττύδας και ομολόγησαν ότι ο τρίτος της συμμορίας είχε πάει να κρυφτεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Πειραιά. Κοντά σε αυτό το σημείο συνέλαβαν και τον τέταρτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ