Αλμπίν Κούρτι: Δεν έλαβα κανένα τελεσίγραφο, οι σχέσεις Κοσόβου με ΗΠΑ είναι άριστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι δήλωσε ότι δεν έλαβε τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σχετικά με την κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Είπε ότι σε συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, και τον ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, «προσέφερε μια ασφαλή διέξοδο» από την κρίση στο βορρά που όπως είπε προκλήθηκε από τις πρόσθετες, παράνομες δομές της Σερβίας, αναφέρει το «Tanjug», επικαλούμενο το «Koha».

«Δεν έλαβα κανένα τελεσίγραφο, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τους απεσταλμένους και πρόσφερα έναν ασφαλή τρόπο για να έχουμε μια σταθερή έξοδο από την κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο που προκαλείται από παράνομες κατασκευές.

Πρώτον, το κράτος δικαίου, είχαμε δεκάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου και δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα της άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας βίαιων εξτρεμιστών», είπε ο Κούρτι στους δημοσιογράφους.

Είπε ότι τα πράγματα δεν λύνονται με πίεση ή με αναφορά των συνεπειών.

«Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να λυθούν με πίεση ή με αναφορά των συνεπειών, και ίσως ακόμη και με κυρώσεις στο πιο δημοκρατικό και προηγμένο κράτος στα Δυτικά Βαλκάνια», είπε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.

Επεσήμανε ότι οι σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι άριστες, αλλά ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να είναι προσεκτικές όταν ο Αμερικανός εκπρόσωπος ζητά κάτι σχετικό με τις σχέσεις με το Βελιγράδι.

Ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, έχει δύο ημέρες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ