Βρέθηκαν νάρκες σε παραλια της Λάρισας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε σήμερα προκειμένου να εξουδετερωθούν δύο νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι οποίες βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από την ακτή στην παραλία Καστρί – Λουτρό στα Μεσάγγαλα του δήμου Τεμπών, στην Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νάρκες είχαν εντοπιστεί περίπου δύο εβδομάδεςπριν από δύτη σε απόσταση 500 μέτρων από την εν λόγω παραλία στην Λάρισα, σε βάθος 10 και 11 μέτρων αντίστοιχα. Ο ίδιος ειδοποίησε το λιμεναρχείο Αγιοκάμπου.

larisanarkes

Το λιμεναρχείο είχε προχωρήσει με τη βοήθεια ιδιωτών στη σήμανση της περιοχής, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος για αλιείς και λουόμενους.

Σήμερα στα ανοιχτά της παραλίας έσπευσε κλιμάκιο βατραχανθρώπων του Λιμενικού για να τις απομακρύνει από την περιοχή και στη συνέχεια να τις εξουδετερώσει. Η εξουδετέρωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία νωρίς το μεσημέρι.

larisanarkes2

Μια ακόμη νάρκη από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο είχε εξουδετερωθεί στα Μεσάγγαλα Λάρισας από βατραχανθρώπους του Λιμενικού και τον Ιούνιο του 2018.

Οι ψαράδες στην συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουν ότι έχει νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είναι θαμμένες στην άμμο, αφού την εποχή εκείνη είχε γίνει απόβαση από τους Γερμανούς.

narki1

Δείτε τι δήλωσε ο λιμενάρχης Αγιόκαμπου:

(φωτογραφίες: kosmoslarissa.gr, larissanet.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ