Σείεται όλη η Ελλάδα απο τις φρικιαστικές δηλώσεις του υποψηφίου του Μητσοτακη, Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη… γωνία -και δικαίως- «έστησαν» τον καθηγητή ιατρικής και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας με τη ΝΔ Σπύρο Πνευματικό τα κόμματα, μετά την κατάπτυστη δήλωση που έκανε για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου και ότι ουσιαστικά χρειάζεται διαλογή τέτοιων ασθενών γιατί… κοστίζουν, αλλά και μετά την αστεία και χυδαία προσπάθεια δικαιολόγησης των όσων είπε.

Ο γαλάζιος γιατρός προσπάθησε να βγάλει άπαντες… τρελούς και υποστήριξε ότι έγινε «σκόπιμη» διαστρέβλωση, σε μια «συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου»! Με τον γνωστό… βραβευμένο καθηγητή ιατρικής Άρη Πορτοσάλτε την είχε αυτή την «επιστημονική» συζήτηση…

Στις δηλώσεις Πνευματικού αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν προεκλογικά τον Άγιο Σάββα, ο κ. Πνευματικός μιλούσε για επιλογή καρκινοπαθών ασθενών που θα μείνουν στη ζωή στη βάση του κόστους θεραπείας. Η ανατριχιαστική του δήλωση δεν απασχόλησε καθόλου τη ΝΔ γιατί απλά επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχει για το ΕΣΥ: Συρρίκνωση και μείωση δαπανών σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και των φορολογουμένων. Αφού πέρασε μισή μέρα όπου ο κ. Πνευματικός προκάλεσε πόνο, θυμό και φόβο σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, βγήκε να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, μήπως και καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών».

Κλείνοντας σημειώνει: «Κατά τα άλλα συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης τρομάζει περισσότερο από την ίδια τη δήλωσή του».

«Σε αυτό το άθλιο δημόσιο σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογία, που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι Κυβερνήσεις, δεν χωράνε οι ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου γιατί το επιβαρύνουν!!!

Αυτή η κατάπτυστη και ανατριχιαστική δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, κ. Πνευματικού, που θυμίζει Μένγκελε αντανακλά ένα μόνο μέρος των «κοστολογημένων» προγραμμάτων τους στην Υγεία και τις εχθρικές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ανάγκες των ασθενών» τονίζει το ΚΚΕ σε αιχμηρό σχόλιό του.

«Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν κοστολογείται» υπογραμμίζει καταλήγοντας το σχόλιο του κόμματος.

Με σχόλιό του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, στηλίτευσε τις δηλώσεις Πνευματικού, αλλά και την αφωνία της ΝΔ:

«Οι δηλώσεις υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ πως πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την ίαση ορισμένων ασθενών, είναι εξωφρενικές όπως και η παραμονή του στα ψηφοδέλτια του κ. Μητσοτάκη».

«Καιάδας»

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, αντέδρασε η υποψήφια βουλευτής Σοφία Ασημακοπούλου κάνοντας λόγο για «Καιάδα».

Έγραψε σε ανάρτησή της:

«Ο κ. Πνευματικός, υποψήφιος της ΝΔ στην Εύβοια, μιλώντας στο ΝΔradio-chanel (δλδ το Σκαϊ) μιλώντας στον Πορτοσαλτε μας απεκάλυψε το νέο καινοτόμο σχέδιο τους για τους καρκινοπαθείς: Καιάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ