Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εξουδετερώνουν ανώτερο αρχηγό του PKK και δύο μέλη σε επιχείρηση στο ιρακινό Κουρδιστάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών εξουδετέρωσε έναν ανώτερο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και δύο άλλα μέλη σε στοχευμένη επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν υψηλόβαθμους ηγέτες του PKK μέσω τοπικού δικτύου πληροφοριών στην περιοχή, γεγονός που τους οδήγησε να εντοπίσουν μια κρυφή τοποθεσία που χρησιμοποιούνταν από μέλη του PKK.

Η επιχείρηση στόχευε συγκεκριμένα τον Φαχμί Ογκμέν, γνωστό ως Σινάν Ντιτζβάρ, εξέχον ηγέτη του PKK. Ο Ογκμέν, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το PKK από το 1993, συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες τόσο εντός της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό.

 Σύμφωνα με τις πηγές, ήταν επίσης υπεύθυνος για την επίβλεψη διαφόρων επιχειρήσεων εντός της Τουρκίας.

Εκτός από τον Ογκμέν, δύο άλλα μέλη του PKK εξουδετερώθηκαν κατά την επιχείρηση: ο Μεχμέτ Σαλίχ Τζακάλ, γνωστός ως Μάζλουμ Κότζερ, και ο οδηγός τους  Αχμέτ Μουχάμετ Αλί, γνωστός ως Αραράτ Τολχιλντάν.

Το PKK έχει από καιρό χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και οι τουρκικές αρχές εργάζονται ενεργά για να αντιμετωπίσουν την παρουσία και τις δραστηριότητες της ομάδας, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε γειτονικές περιοχές.

Η επιτυχής εξουδετέρωση ανώτερων ηγετών και μαχητών εντός του PKK θεωρείται σημαντικό επίτευγμα για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς στοχεύει στην αποδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ηγετικής δομής της οργάνωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ