Καταδικάστηκε ο αδίστακτος μακελάρης της Ανδραβίδας που ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ποινή-μαμούθ τιμωρήθηκε ο 61χρονος μακελάρης της Ανδραβίδας, ο οποίος τον Μάρτιο του 2022 δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 32χρονο Αρμάντο Κλότσι, την 37χρονη σύζυγό του Μαρία και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών, σοκάροντας το πανελλήνιο.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 61χρονο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Συγκεκριμένα η ποινή είναι τέσσερις φορές ισόβια για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες και 21 μήνες κατά συγχώνευση για οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, καθώς και 900 ευρώ χρηματική ποινή.

Η σύνθεση του δικαστηρίου συντάχθηκε πλήρως με την εισαγγελέα της έδρας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, η οποία με μια αναλυτική και άκρως περιγραφική πρόταση «κατακεραύνωσε» τον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του, αλλά και τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του, προτείνοντας την ενοχή του για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της ότι «ο κατηγορούμενος έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια» και με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως «είναι εγκληματίας!».

Αναφερόμενη στην σκηνή του εγκλήματος και στον τρόπο δράσης του σημείωσε πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε, σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει, αλλά στάθηκε άτυχος, γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου». Επικαλούμενη δε όλες τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εμπεριέχονταν στη δικογραφία, απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.

Αναφορικά, τέλος, με την απολογία του 61χρονου, η εισαγγελέας σχολίασε ότι, ενώ είπε πως δε θυμάται, έδωσε μια αναλυτικότατη κατάθεση, όπως αυτές που έδωσε στην προανάκριση, όσο και στην κύρια ανάκριση, ενώ τον χαρακτήρισε αμετανόητο, σχολιάζοντας πως όπου δυσκολεύτηκε μίλησε για «θολούρες». Για ακόμα μια φορά, εξάλλου, δεν είπε τίποτα, ειδικά για τα βρέφη που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

*πηγή φωτο: patrisnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ