Απειλές κατά της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα- οι διπλωμάτες ζητούν προστασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Κρατική Αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα, μετά από αίτημα της τελευταίας.

Στις 26 Μαΐου, η Ρωσική Πρεσβεία στα Τίρανα έστειλε επιστολή στην Κρατική Αστυνομία των Τιράνων ζητώντας προστασία καθώς αισθάνονται ανασφαλείς μετά τις διαδοχικές απειλές που δέχτηκαν σε λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η προστασία συνίσταται στη φύλαξη του κτιρίου, αλλά και του προσωπικού της πρεσβείας.

Από τις επαληθεύσεις που έκαναν οι ίδιοι οι Ρώσοι διπλωμάτες, τις οποίες κατέθεσαν στην Κρατική Αστυνομία, προκύπτει ότι οι απειλές προέρχονταν από άτομο που ζούσε στην Πέγια του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος τους έγραψε ρητά «Θα έρθω να σας σκοτώσω όλους, όσους βρίσκονται στην πρεσβεία».

Μετά από αυτή την προειδοποίηση, η Κρατική Αστυνομία αύξησε τα μέτρα στην πρεσβεία. Για αρκετές ημέρες η αστυνομία παρέμεινε έξω από την πρεσβεία με βάρδιες, αλλά αργότερα τα μέτρα ασφαλείας χαλάρωσαν και πλέον πραγματοποιούν συχνές περιπολίες στην περιοχή Mjull Bathore όπου βρίσκεται το νέο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις διπλωματών, η αστυνομία δεσμεύεται όποτε λαμβάνει ειδοποίηση για βοήθεια. Από την άλλη, έχουν ξεκινήσει έρευνες για το άτομο που έστειλε τα μηνύματα και έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία του Κοσόβου, όπως σημειώνουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ