Σε Μυκονο, Σαντορινη και αλλα νησια: Βγάζουν από τα σπίτια εκπαιδευτικούς για να βάλουν τουρίστες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπροστά σε πρωτοφανείς και εξευτελιστικές καταστάσεις βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί που νοικιάζουν σπίτια σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας καθώς, αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν για να μπουν μέσα τουρίστες!

Συγκεκριμένα, αρκετοί εκπαιδευτικοί που έδωσαν μάχη για να βρουν σπίτι κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πληρώνουν πανάκριβα ενοίκια απειλούνται ακόμα και με έξωση ακόμη από τα μέσα Μαΐου κιόλας καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν να μετατρέψουν τα ακίνητα σε Airbnb για να τα νοικιάσουν στους τουρίστες.

Σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, «έχουν έρθει καταγγελίες στην ΟΛΜΕ αυτή την περίοδο για έξωση, για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά και για άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων».

Την προσωπική του εμπειρία κατέθεσε ο δάσκαλος, Θεόδωρος Μπαξεβανίδης:

«Έχω ενημερωθεί σε νησί ότι θα μείνω για 10μηνο, όμως υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που ήταν να φύγουν Ιούνιο και τους έδιωχναν Μάιο λόγω πολλών κρατήσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε ζητήσει από τους δημάρχους να επινοικιάζουν μικρά ξενοδοχεία ώστε να τα διαθέτουν στους συναδέλφους μας με κάποιο μικρό αντίτιμο».

Είναι ενδεικτικό πως εκπαιδευτικοί έχουν μείνει από σπίτια συναδέλφων και ξενοδοχεία μέχρι και στα σχολεία και σε κάμπινγκ!

Στην Μύκονο

Ενδεικτική είναι η καταγγελία της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων που δημοσιεύτηκε στην σελίδα cyclades24.gr.

«Αρχές Μάη και ο κόσμος της εκπαίδευσης βρίσκεται και πάλι μπροστά σε πρωτόγνωρες, ντροπιαστικές και εξευτελιστικές καταστάσεις. Δυστυχώς 25 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στο νησί αναγκάζονται, σταδιακά μέχρι τα μέσα Ιούνη, να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι ιδιοκτήτες τους σκοπεύουν να τα διαθέσουν ως airbnb για την καλοκαιρινή σεζόν! Ήδη συνάδελφοί μας περιφέρονται φιλοξενούμενοι από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου μέχρι να δουν τι θα κάνουν και πώς θα καταφέρουν να παραμείνουν στο νησί και στην εργασία τους μέχρι τα τέλη Ιούνη».

Το εξοργιστικό είναι ότι ενώ ο δήμος γνώριζε την κατάσταση από τον Οκτώβριο κινητοποιήθηκε μόλις τα τέλη Απρίλη, καλώντας ιδιοκτήτες δωματίων και ακινήτων στο νησί να παρέχουν σπίτια για μίσθωση στο δήμο προκειμένου να μείνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η τοπική ΕΛΜΕ καταγγέλει ότι για ακόμη μια φορά το κράτος δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα «και είμαστε μάρτυρες, για άλλη μια χρονιά, της ίδιας ανάλγητης πολιτικής απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ