Η Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια Ευρώπης με υπογραφή του Μαδριλένου Ρόδρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Μαδριλένος προσέφερε τα σκήπτρα της «βασίλισας» του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ρόδρι γεννήθηκε πριν από 26 χρόνια στη Μαδρίτη, αλλά έπαιξε μπάλα στην Ατλέτικο κι όχι στη Ρεάλ την… πρωταθλήτρια των κατακτήσεων στη διοργάνωση (14 τρόπαια) , Με το δικό του γκολ στο 68′ ύψωσε το τείχος που χώρισε την ομάδα του από την ϊντερ για το διασημότερο ποδοσφαιρικό Κύπελλο σε επίπεδο συλλόγων.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε, επιτέλους, το τρόπαιο που τόσο ήθελε και τόσα λεφτά ξόδεψε και ξοδεύει. Μόνο που η εμφάνισή της δεν ήταν στα μέτρα των στοιχηματικών εταιρειών που την έδιναν ακλόνητο φαβορί στον τελικό της Κωνσταντινινούπολης.

Η Ίντερ μόνο ως αουτσάιντερ δεν έπαιξε. Διεκδίκησε ότι της αναλογούσε, έβαλε δύσκολα στους Άγγλους, τους υποχρέωσε να μην παίξουν το παιχνίδι που έχουν μάθει. Είχε όμως ένα πρόβλημα. Δεν μπορούσε να μετατρέψει σε ευκαιρίες την πίεση που ασκούσε.

Μετά το υπέροχο γκολ του Ισπανού η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ομάδας του Γκουαρδιόλα που απελευθερωμένη από το άγχοες μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι.

Η Ίντερ έδειξε τις επιθετικές της αδυναμίες στο 70′ όταν ο Ντι Μάρκο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δόχτυα. Στην πρώτη προσπάθειά του χτύπησε στο δοκάρι και στη δεύτερη πάνω στον Λουκάκου. Ο τελευταίος ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία για το 1-1 στο 89′.

Το ματς ξεκίνησε με την Ίντερ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τη Σίτι, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε ψηλά, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα λάθη των αντιπάλων αμυντικών που έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την απρόσμενη αυτή πίεση.

Το πρώτο σουτ έγινε από τον Μπρόζοβιτς στο 20′, αλλά η μπάλα ήταν άουτ και η πρώτη καλή ευκαιρία στο 27′ με τον Χάαλαντ, αλλά ο Ονάνα κατάφερε να διώξει.Ίδια τύχη είχε και το σουτ από τον Ντε Μπρόινεν δύο λεπτά αργότερα.

Μεγάλη απώλεια για τη Σίτι η αποχώρηση του Ντε Μπρόινεν στο 38′, τοι δεύτερο σημαντικό πρόβλημα μετά την απουσία του Γουόκερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Σίτι να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι της και η Ίντερ με τη σειρά της να μην μπορεί να μετρέψει σε ευκαιρίες τις «επισκέψεις» της στην περιοχή των Άγγλων.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο β’ μέρος, αλλά και οι παίκτες της Ίντερ δεν ήταν διατεθειμένοι να τους βλέπουν. Έγιναν μάχες σώμα με σώμα, μαρκαρίσματα που… έκοβαν την ανάσα, αλλά σπουδαίες φάσεις ελάχιστες στο ξεκίνημα τουλάχιστον.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (82′ Γουόκερ), Ρούμπεν Ντίας, Άκε, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε (36′ Φόντεν) Μπερνάρντο Σίλβα, Χάλαντ, Γκρίλις.
Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν (Ντ’Αμπρόζιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76′ Γκόζενς), Ντάμφρις (76′ Μπελανόβα), Τσαλχάνογλου (84′ Μικίταριαν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Μαρτίνες, Τζέκο (57′ Λουκάκου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ