Ιδρύθηκε φιλορωσικό κίνημα σε χώρα που κυριαρχείται από μένος κατά της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πολωνός πολιτικός επιστήμονας  Σικούλσκι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κινήματος για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πρόκειται για τον ιδρυτή του Πολωνικού Αντιπολεμικού Κινήματος (PRA) Leszek Sykulski που ανέφερε στο Twitter ότι αυτός και οι ομοϊδεάτες του αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν πολιτικό σχηματισμό στην Πολωνία που θα καθιερώσει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, σε μια εποχή που η αντιρωσική ιδεολογία κυριαρχεί στη χώρα.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό σχηματισμό μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα, το οποίο ανοιχτά, χωρίς να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με τον μεγαλύτερο γείτονά μας, τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Σικούλσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες εκδηλώσεις του συλλόγου θα διοργανωθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος και οι υποστηρικτές του κατάφεραν τελικά να εγγράψουν επίσημα το Πολωνικό Αντιπολεμικό Κίνημα (PRA), το οποίο αντιτίθεται στην αμερικανοποίηση της Πολωνίας, καταδικάζει την υποστήριξη της Βαρσοβίας στην Ουκρανία και απαιτεί την αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ