Στις 25 Ιουνίου οι Έλληνες εχουν πραγματικά ραντεβού με την ιστορία – Πως μια ενδεχόμενη παντοδυναμία Μητσοτακη μπορει να διαλύσει την χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μητσοτακης με τον αέρα του 41% παει σε δευτερες εκλογες με την ελπίδα οχι απλώς να εξασφαλίσει την αυτοδυναμια αλλα να πετύχει μια ιστορική παντοδυναμία, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της ΝΔ πιστεύοντας μάλιστα πως θα μπορέσει να αγγίξει  και γιατί όχι και να ξεπεράσει ακόμη και το 52,72% του Καραμανλή το 1974.

Στοχος του Μητσοτακη ειναι να κλείσει οριστικά τον κύκλο της μεταπολίτευσης με μια ιστορική του νίκη που θα καταρρίπτει τα ρεκόρ των δυο σημαντικότερων πολιτικών ηγετών εκείνης της περιόδου.

Βεβαια και να μην πετύχει ιστορικά ποσοστά δεν θα κάτσει να σκάσει καθως η παντοδυναμία εκφράζεται με την δυνατότητα να μπορει η ΝΔ ειτε μόνη της ειτε σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις να ελέγχει 180 έδρες στην επόμενη βουλη ώστε να δρομολογήσει την αλλαγή του Συντάγματος στα πλαίσια που θέλει.

Πλεον η χώρα ειναι έτοιμη να μετατραπεί σε μια σύγχρονη Πομπηία οπου ανεξέλεγκτος ο Μητσοτακης θα ελέγχει τα πάντα. Μια εικόνα πολιτικής φρίκης που όμοια της δεν εχει ξαναζήσει η χώρα.

Στις εκλογες αυτές λοιπόν μπορει η μαχη για να αποτραπεί η αυτοδυναμια Μητσοτακη να μοιάζει χαμένη, υπάρχει όμως και η δικλείδα ασφαλειας των 180 εδρών. Όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στο αν τα κόμματα που θα ειναι στην επόμενη βουλη θα ειναι πρόθυμα να βάλουν φραγμούς στην επιθυμία Μητσοτακη για τις 180 έδρες, αφήνοντας την ΝΔ χωρις συμμαχίες στα σχεδια αλλαγης του Συντάγματος ή αν κάποια κόμματα θα γίνουν λαγοί του Μητσοτακη και θα συμμαχήσουν μαζί του ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη πρόσβαση στις 180 έδρες.

kalinda

ΔΗΜΟΦΙΛΗ