Σκωτία: Αφέθηκε ελεύθερη η πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον μετά από την επτάωρη ανάκρισή της, για το οικονομικό σκάνδαλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα» δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, η οποία σήμερα τέθηκε υπό κράτηση από τη σκωτσέζικη αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την κατασπατάληση πόρων ύψους 600.000 στερλίνων, που κατευθύνθηκαν προς το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP).

«Το να βρεθώ στην κατάσταση που βρέθηκα σήμερα, όταν είμαι σίγουρη ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο παράπτωμα, είναι συγχρόνως σοκαριστικό και βαθιά θλιβερό… Δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βλάψω ούτε το SNP, ούτε την χώρα», δήλωσε η Στέρτζον με ανάρτησή της στο Twitter. «Δεδομένης της φύσης αυτής της διαδικασίας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, θέλω να το πω αυτό… Γνωρίζω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαι πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα», πρόσθεσε η παραιτηθείσα πρωθυπουργός της χώρας, η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά τη σύλληψη και κράτησή της για επτά ολόκληρες ώρες, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Εκπρόσωπος της Στέρτζον είχε δηλώσιε νωρίτερα, ότι, κατόπιν συνεννόησης, η πρώην πρωθυπουργός προσήλθε σε ακρόαση με την αστυνομία της Σκωτίας, στη συνέχεια συνελήφθη και ανακρίθηκε και πως συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας. Οπως και να ‘χει, η σύλληψή της οπωσδήποτε αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για το SNP, το κόμμα που κυριάρχησε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στην πολιτική ζωή της Σκωτίας. Μάλιστα, μετά την παραίτηση της τον περασμένο Μάρτιο, η υποστήριξη τόσο προς το κόμμα, όσο και προς τον στόχο της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει υποχωρήσει.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζεται τι συνέβη με ποσό μεγαλύτερο των 600.000 στερλίνων που είχε συγκεντρωθεί από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017, το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι διατέθηκε για… άλλους σκοπούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ