Σάλος με την ανάπλαση των δρόμων στην Καλαμάτα μετά τις καταγγελίες πως γίνεται με υλικά απο τα νεκροταφεία της πόλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και όμως μπορει να μας φαινεται ακραίο, αλλα σχεδόν ολοι οι δήμοι της χώρας παίρνουν τα μάρμαρα απο τους τάφους οταν γίνεται εκταφή των νεκρών και τα χρησιμοποιουν για επισκευές σε δημόσια κτίρια και δημόσια εργα. Μάλιστα οπως είχε εξομολογηθεί σε παλιότερη συνεντευξη του και ο αείμνηστος Ζαχος Χατζηφωτιου που είχε διατελέσει στον Δημο Αθηναίων, πλάκες απο νεκροταφεία εχουν χρησιμοποιηθεί απο τους δήμους ακόμη και για επισκευές σε σχολεια (πχ οταν σπασει το μάρμαρο σε ενα σκαλοπάτι και θέλει αλλαγή) και οχι μόνο.

Πολλά ερωτηματικά για την δημοτική αρχή της Καλαμάτας προκάλεσε χθες η ανάρτηση  στα μέσα κοινωνική δικτύωσης του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κανάκη στην οποία αναφερόταν πως η ανάπλαση του κεντρικού παραλιακού δρόμου της πόλης, της οδού Ναυαρίνου,  γίνεται με μάρμαρα από τους τάφους του νεκροταφείου.

kalamata2

Συγκεκριμένα, ο κ. Κανάκης έγραψε:

«Η ανάπλαση της Ναυαρίνου έχει έως σήμερα διαρκέσει πάνω από 540 ημέρες. Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αδικαιολόγητη απουσία των συνεργείων και αδικαιολόγητα αναποτελαστική διαχείριση της δημοτικής αρχής.

 Οι παρακάτω φωτογραφίες από την ανάπλαση δείχνουν ότι σαν υλικά χρησιμοποιούνται μάρμαρα από τάφο.

Η σύμβαση επιτρέπεται κάτι τέτοιο;

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα υλικά (εάν πρόκειται για μεταχειρισμένα βέβαια κάτι που οφείλει να διευκρινίσει ο υπεύθυνος του έργου). Υπάρχει επιβλέποντας από τον Δήμο;

Πιστοποιείται η ποιότητα του έργου;

Απίστευτα πράγματα με την ανοχή της δημοτικής αρχής».

Δείτε την ανάρτηση:

kalamata1

H ανάρτηση προκάλεσε σάλο και χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε εντολή να σταματήσει το έργο και να δώσουν εξηγήσεις για τις πλάκες.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου:

«Έδωσα ήδη εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να διακοπεί το έργο της Ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου και να κληθούν ο εργολάβος και ο επιβλέπων μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις για τις μαρμάρινες πλάκες.

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στο τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί. Είναι προφανές ότι θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και θα επιβληθούν κυρώσεις».

Δείτε φωτογραφία:

kalamata3

Ωστόσο, ο κ. Κανάκης αποφάσισε χτες το απόγευμα να κατεβάσει την ανάρτησή του αναφέροντας σε νέα ανάρτηση του πως «σέβομαι τους επαγγελματίες που σχετίζονται με το έργο».

Ωστόσο έριξε τα βέλη του με νόημα και πάλι στην δημοτική αρχή που δεν γνωρίζει τι γίνεται με τα έργα της πόλης.

Δείτε τι έγραψε:

«Η ανάρτηση για την Ναυαρίνου αφαιρέθηκε διότι σέβομαι τους επαγγελματίες που σχετίζονται γενικά με το έργο.

Η δημοτική αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά, όπως με την δεξαμενή, την Ιατρόπουλου, την Αναγνωσταρά, το σύστημα κλιματισμού της τέντας, την ανάπλαση υπαπαντης και τόσα άλλα έργα ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαινει με αυτα.

Το μόνο που κάνει καλά εδώ και τέσσερα χρόνια είναι να ειρωνευεται οποίον ασκεί καλοπιστη κριτική, να εφευρίσκει απίθανες δικαιολογίες για κάθε λογικό ερώτημα και να ζητάει παρατάσεις χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ