Η Σουηδία εκδίδει στην Τουρκία υποστηρικτή του PKK

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη μια μετά την άλλη απαίτηση της Τουρκίας φαίνεται πως είναι έτοιμη να δεχτεί η Σουηδία, προκειμένου να μπει στο ΝΑΤΟ και να άρει το βέτο η Άγκυρα.

Έτσι ο Ασράφ Αχμέντ, αξιωματούχος του σουηδικού υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση ενός 35χρονου Τούρκου πολίτη.

Πρόκειται για υποστηρικτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τον οποίο οι Τούρκοι έχουν καταδικάσει για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, κατηγορίες με τις οποίες φορτώνουν πολλούς Κούρδους.

Από την πλευρά του ο 35χρονος υποστηρίζει ότι στοχοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση για τη στήριξή του στο PKK, ενώ όταν ειδοποιηθεί το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Σουηδία μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να τον έχει εκδώσει.

Στην Τουρκία έκανε τέσσερα χρόνια φυλακή και όταν αφέθηκε ελεύθερος μετακόμισε στη Σουηδία, αλλά συνελήφθη τον Αύγουστο μετά από αίτημα της τουρκικής εισαγγελίας, απαιτώντας να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του!

Η Άγκυρα εδώ και καιρό απαιτεί την έκδοση δεκάδων ακτιβιστών που μένουν σε σουηδικό έδαφος, τους οποίους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», εκβιάζοντας για να πει το «ναι» στην είσοδο της Σουηδίας στη συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ