Απολογισμός της ουκρανικής αντεπίθεσης: Λουτρό αίματος και προβλέψεις για μακροχρόνια σύγκρουση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολογισμός της ουκρανικής αντεπίθεσης των τελευταίων 7 ημερών: 920 ταξιαρχίες θα έπρεπε να θυσιάσει η Ουκρανία, για να απελευθερώσει τα εδάφη της, αν πρέπει να πολεμά όπως το τελευταίο 7ήμερο, χωρίς αεροπορία και χωρίς αεράμυνα.

Πηγη κειμένου: @antiwarrawitna

Η ουκρανική αντεπίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Μόσχα ανακοινώνει ότι απέκρουσε επιτυχώς αρκετές επιθέσεις, το επίσημο Κίεβο αναφέρει ότι κερδίζει έδαφος, αναφέρει ονομαστικά 7 οικισμούς και χωριά: Lobkove, Levadne, Novodarivka, Neskuchne, Storozheve, Makarivka, Blagodatne

IMG 3879

Η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Η Ουκρανία έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε περίπου 78.000 km² της επικράτειάς της, που σημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός έχει υπό έλεγχο κάπου 92.000 km², συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της Κριμαίας.

Την τελευταία βδομάδα ο ουκρανικός στρατός έχει ανακτήσει 100 km², το σύνολο των περιοχών, οικισμών που το Κίεβο κατανομάζει επίσημα ότι απελευθέρωσε. Ομως με απώλειες σε υλικό και άνδρες, εκτίμησή μου με βάση τον αριθμό των κατεστραμμένων οχημάτων που παρουσιάζονται μόνο σε φωτο και βίντεο το τελευταίο 7ήμερο – μεγάλες.

Η ρωσική άμυνα, υπάρχει, παντού, πολύ σθεναρή και πολύ καλά προετοιμασμένη. Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να έχει υπάρξει το παραμικρό σημάδι διάλυσης ή πανικού από τη ρωσική πλευρά σε οποιοδήποτε σημείο του μετώπου. Το ηθικό του ρωσικού στρατού σε αυτό το στάδιο είναι σίγουρα υψηλό.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουκρανία προσπαθεί επί του παρόντος να εντοπίσει αδύναμα σημεία στις βαριά οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές και να τα χρησιμοποιήσει για επιθέσεις για την ανακατάληψη εδαφών που κατέχονται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το ISW o oυκρανικός στρατός επιχειρεί σε τουλάχιστον 4 σημεία να διαρρήξει την ρωσική άμυνα.

Η ουκρανική αντεπίθεση (ή προπαρασκευαστική επίθεση / επιθέσεις) είναι μέχρι στιγμής συστηματική, συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη. Αυτό μαρτυρά την υψηλή αυτοπεποίθηση της ουκρανικής στρατιωτικής ηγεσίας και το υψηλό ηθικό του ουκρανικού στρατεύματος. Ομως, το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι μέτριο.

Ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης θα είναι πόσες δυνάμεις είναι ακόμα διαθέσιμες για περαιτέρω απελευθέρωση περιοχών σε περίπτωση μιας πιθανής διάρρηξης της ρωσικής άμυνας. H σθεναρή ρωσική προετοιμασμένη άμυνα έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά το ύψος των ουκρανικών απωλειών.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει διάρρηξη σε οποιοδήποτε σημείο. Εδώ θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερο για να πούμε κάτι παραπάνω.

Τα περίπου 100 km² ουκρανικό εδαφικό κέρδος, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους και πέριξ του Μπαχμούτ, είναι η δυναμική των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος και η αλλαγή χεριών ενός οικισμού εδώ και ενός οικισμού εκεί, η γραμμή επαφής, δεν εχει αλλάξει.

Οι αδυναμίες του ουκρανικού στρατεύματος έχουν επισημανθεί από ειδικούς, η δυτική βοήθεια μέχρι στιγμής συνοψίζεται με: αρκετή για να επιβιώσει αμυνόμενος για ένα χρονικό διάστημα απέναντι σε έναν ρωσικό στρατό που διατηρεί την τρομακτική υπεροπλία του σε όλους τους τομείς.

Η ισορροπία εδάφους συνεχίζει να παραμένει αμετάβλητη εδώ και 8 μήνες, με τις διακυμάνσεις στην μικροκλίμακα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η πρώτη γραμμή αυτή τη στιγμή παραμένει σαφώς σταθεροποιημένη -και από τις δύο πλευρές- ενώ δεν παρουσιάζει πλέον θύλακες επιρρεπείς σε πολιορκία.

🇫🇷🇩🇪🇵🇱Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ανέφερε σήμερα: «Θέλουμε [σ.σ.η επίθεση] να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη, ώστε να ξεκινήσουμε τη φάση των διαπραγματεύσεων υπό τις κατάλληλες συνθήκες» – σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Πολωνίας.

O Μακρόν μίλησε για ευρωπαϊκή ενότητα εν μέσω της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, επαναβεβαιώνοντας την «άνευ όρων υποστήριξη προς την Ουκρανία» από τη Γαλλία και τις χώρες της ΕΕ.

Παραθέτω: «Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα βγει νικήτρια, αλλά και ότι δεν μπορεί να επαναλάβει [σ.σ. αυτόν τον πόλεμο]».

🇪🇺Η ΕΕ προετοιμάζεται για το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν. Είναι πεπεισμένος ότι οι δυνατότητες επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί.

«Προετοιμαζόμαστε για το γεγονός ότι αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ καιρό. Οι πόλεμοι με υψηλή ένταση εχθροπραξιών στην Ευρώπη, δυστυχώς, διήρκεσαν προηγουμένως αρκετά χρόνια. Ως εκ τούτου, προετοιμαζόμαστε για αυτό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κανείς δεν είπε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει χάρη στα περιοριστικά μέτρα». Ο Τιερί Μπρετόν είναι πεπεισμένος ότι «αν η Ουκρανία κερδίσει ποτέ, θα είναι με στρατιωτικά μέσα» ανακτώντας «αδικαιολόγητα κατεχόμενα εδάφη». «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας της παρέχουν όλα όσα χρειάζεται για να κερδίσει».

(Σταχυολόγηση, περίληψη, όπως πάντα πληροφορίες μέσω των ΜΚΔ και TV αυτή την φορά, και σύμφωνα με τις πηγές που παρακολούθησα )

Δηλώσεις του Γάλλου προέδρου: lejsl.com/defense-guerre…

🗺️via @visactu

ΔΗΜΟΦΙΛΗ