Ο τουρκικός στρατός χτύπησε ρωσικό στρατιωτικό όχημα στη Συρία- σκοτώθηκε Ρώσος στρατιώτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικά πυρά πυροβολικού στη βόρεια Συρία έπληξαν ένα στρατιωτικό όχημα τη Δευτέρα, σκοτώνοντας έναν Ρώσο στρατιώτη και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης των Κούρδων της Συρίας καθώς και πολεμικός παρατηρητής της αντιπολίτευσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), που είναι μια αντιπολιτευτική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν τουρκικά στρατεύματα βομβάρδισαν δρόμο που συνδέει τα χωριά Χέρμπελ και Ουμ Χάους, στην επαρχία του Χαλεπίου.

Το πρακτορείο ειδήσεων των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της Συρίας, Hawar News , μετέδωσε ότι χτυπήθηκε ρωσικό όχημα, προσθέτοντας ότι υπήρξαν θύματα, χωρίς όμως να αναφέρει αριθμό.

Επίσης, το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων,  North press, ανέφερε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 12 ύποπτα μέλη της κύριας συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής, γνωστών ως Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), σκοτώθηκαν μετά από αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων σε επίθεση με όλμους.

Το υπουργείο ανέφερε στο Twitter ότι Κούρδοι μαχητές έπληξαν τη βάση Τζιμπρέν στη βόρεια Συρία και την περιοχή Οντζούπιναρ στη νότια Τουρκία την Κυριακή. Ούτε η βάση ούτε οι Τούρκοι στρατιώτες υπέστησαν ζημιές.

Ο Σιαμάντ Αλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων, είπε στο Associated Press ότι τα τουρκικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους στη βόρεια Συρία από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία αυτόν τον μήνα.

Η Ρωσία εντάχθηκε στον συριακό εμφύλιο πόλεμο το 2015, ξεκινώντας αεροπορική εκστρατεία κατά της ένοπλης αντιπολίτευσης και έκτοτε έχει βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας να πάρουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους της χώρας.

 Η 12χρονη σύγκρουση κόστισε σχεδόν μισό εκατομμύριο ζωές και εκτόπισε το ήμισυ του προπολεμικού πληθυσμού της χώρας των 23 εκατομμυρίων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ