Αλγερία, Λιβύη και Νότια Αφρική με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στην Αφρική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λιβύη κατέλαβε την τρίτη θέση στα αποθέματα χρυσού, με 117 μετρικούς τόνους χρυσού το 2023, σύμφωνα με το Business Insider Africa.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι η Αλγερία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αφρικανικών χωρών με αποθέματα 174 μετρικών τόνων, ακολουθούμενη από τη Νότια Αφρική στη δεύτερη θέση με αποθέματα 125 μετρικών τόνων.

Η  Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης ανακοίνωσε, επίσης, ότι η ποσότητα του χρυσού είναι ίδια, χωρίς την ελάχιστη μείωση, από τις 20 Αυγούστου 2011.

Πρόσθεσε ότι οι αφρικανικές χώρες έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των αποθεμάτων τους σε χρυσό, γεγονός που τις θέτει σε θετική θέση εν μέσω κατάστασης παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας, πολιτικής αστάθειας στον κόσμο και επιμονής των φόβων για τον πληθωρισμό, καθώς η ελκυστικότητα του χρυσού ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο για τις χώρες του κόσμου έχει αυξηθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Λιβύη κατέλαβε την τέταρτη θέση παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού, με όγκο 116 μετρικούς τόνους το 2022, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού.

Λίστα με τις 10 κορυφαίες αφρικανικές χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού

– Αλγερία: 174 μετρικοί τόνοι.

Νότια Αφρική: 125 μετρικοί τόνοι.

– Λιβύη: 117 μετρικοί τόνοι.

– Αίγυπτος: 80,73 μετρικοί τόνοι.

– Μαρόκο: 22,12 μετρικοί τόνοι.

– Νιγηρία: 21,37 μετρικοί τόνοι.

– Μαυρίκιος: 12,44 μετρικοί τόνοι.

Γκάνα: 8,74 μετρικοί τόνοι.

– Τυνησία: 6,84 μετρικοί τόνοι.

Μοζαμβίκη: 3,94 μετρικοί τόνοι.

Οι αφρικανικές χώρες συνεχίζουν να ενισχύουν τα αποθέματά τους σε χρυσό, γεγονός που τις δίνει σε θέση να περιηγηθούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο και να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από πιθανούς κλυδωνισμούς, καθώς ο χρυσός εξακολουθεί να είναι ελκυστικός ως αξιόπιστο απόθεμα αξίας,  παρέχοντας σταθερότητα και εμπιστοσύνη τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στους επενδυτές.

Al Wasat

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ