Ζευγάρι Ελλήνων που συνέλαβαν οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη κινδυνεύει με πενταετή φυλάκιση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Δεκέμβριο του 2021 είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό, με τη σύλληψη ζευγαριού Ελλήνων στην Αδριανούπολη, με τον άντρα μάλιστα να είναι αξιωματικός της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Το ζευγάρι πέρασε στην Αδριανούπολη για ψώνια από τη συνοριακή πύλη των Καστανιών και στην επιστροφή ήθελαν να περάσουν από τα Ύψαλα, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τους συνέλαβαν στο χωριό Δοϊράνη, κοντά στα ελληνικά σύνορα, με την αιτιολογία ότι εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη!

Ο 42χρονος αξιωματικός ανέφερε στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα: «Σκοπός του ερχομού μου στην Αδριανούπολη ήταν να περιηγηθώ τα αξιοθέατα και να κάνω ψώνια με τη φίλη μου. Καθώς είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, επιστρέφαμε στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε βάζοντας το GPS. Μετά από λίγο, είχε σκοτεινιάσει εντελώς. Καθώς ταξίδευα σε έναν χωματόδρομο, στρατιώτες ήρθαν μπροστά μου και μας σταμάτησαν. Ζήτησαν από εμένα και τη φίλη μου διαβατήρια. Δεν υπήρχε πινακίδα απαγόρευσης λόγω στρατιωτικής περιοχής στο σημείο που μας σταμάτησαν. Δεν γνώριζα ότι μπήκαμε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Οι τουρκικές Αρχές εξέτασαν τα κινητά τηλέφωνα τόσο του 42χρονου όσο και της 29χρονης φίλης του, χωρίς όμως να εντοπίσουν οτιδήποτε επιλήψιμο. Στις 10 Δεκεμβρίου επέστρεψαν στην Ελλάδα, μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου τους από την Τουρκία και την επιβολή προστίμου 50 χιλιάδων τουρκικών λιρών.

Στην υπόθεση αυτή όμως έχουμε εξελίξεις, καθώς ο Τούρκος εισαγγελέας στην Αδριανούπολη ζητά φυλάκιση από 2 έως και 5 χρόνια για τον καθένα, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν σήμερα στην 6η εκδίκαση της υπόθεσης, με τον εισαγγελέα να ζητάει την ποινή φυλάκισης για «είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι εν γνώσει τους εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Ο Μεχμέτ Εφέ Τουνά, δικηγόρος του ζευγαριού των Ελλήνων, ζήτησε την αθώωσή τους, καθώς δεν συντρέχουν στοιχεία αδικήματος και ότι είναι απαραίτητη η είσοδος στην απαγορευμένη ζώνη με παραπλάνηση ή κρυφά για να τους επιβληθεί ποινή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ