Δήμαρχος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ζητά την άδεια του Ερντογάν να του φτιάξει το άγαλμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη, ο δήμαρχος του Μπολού στην Τουρκία, Ταντζού Οζτζάν, που εκλέχθηκε με το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την άδεια κατασκευής αγάλματος για αυτόν.

Ο Οζτζάν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τον περασμένο Απρίλιο: «Μια λέξη τιμής· εάν ο Ταγίπ Ερντογάν (…) κερδίσει τις εκλογές, θα του φτιάξω ένα άγαλμα στο πιο ορατό μέρος στο Μπολού».

Αργότερα, νεαροί άνδρες από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο δήμο Μπολού κουβάλησαν σακιά με τσιμέντο στα κεντρικά γραφεία του δήμου απαιτώντας από τον δήμαρχο να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, αφού ο Πρόεδρος Ερντογάν κέρδισε μια νέα θητεία στον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν στις 28 Μαΐου.

Την Τρίτη, ο Οζτζάν δημοσίευσε στο Twitter, στο οποίο έλεγε: «Έστειλα ένα tweet στον Πρόεδρο Ερντογάν πριν από τις εκλογές. Μακάρι να μην το είχα δημοσιεύσει».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να ληφθεί η συναίνεση του ατόμου για να στηθεί άγαλμα ενός που βρίσκεται εν ζωή. Για να κρατήσω τον λόγο μου έγραψα επιστολή στον πρόεδρο και ζήτησα την έγκρισή του».

Την ανάρτησή του την είδαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευσή της – ρωτούσαν αν είχε λάβει απάντηση στο μήνυμά του και αν θα έφτιαχνε το άγαλμα από τον δημοτικό προϋπολογισμό ή θα το φρόντιζε προσωπικά.

Ο Οζτζάν είναι γνωστός για την εχθρότητά του προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και προκάλεσε διαμάχη πολλές φορές με τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον τους, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης του σχεδίου επιστροφής Σύρων προσφύγων στη χώρα τους με τη δημιουργία καταυλισμών και την τοποθέτησή τους σε αυτούς.

Και το 2021, ο δήμος του Bolu έλαβε αποφάσεις που στόχευαν αλλοδαπούς, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, αυξάνοντας τα τέλη γάμου και τα τέλη νερού για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην πόλη , αλλά ένα δικαστήριο αργότερα ακύρωσε αυτή την απόφαση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ