Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Το καλοκαίρι θα αργήσει λίγες μέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ο Ιούνιος να έφτασε κιόλας στα μισά του, ωστόσο, η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται, με βροχές και καταιγίδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτές τις ημέρες.

«Από σήμερα Πέμπτη περιμένουμε κάποια φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Δεν θα βρέξει στην Αττική. Όμως θα βρέξει και θα έχουμε κάποιες τοπικές καταιγίδες σε περιοχές όπως το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική στερεά, στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία», υποστηρίζει ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Την Παρασκευή όμως, όπως εξηγεί, θα δούμε σημαντική επιδείνωση. «Θα έχουμε έντονες καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο στο λεκανοπέδιο είναι πολύ πιθανό να μην βρέξει», σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Η πιο δύσκολη μέρα το Σάββατο

Ο ίδιος διευκρινίζει πως η πιο δύσκολη ημέρα των επόμενων ημερών είναι το Σάββατο. «Πολλές καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς και όχι μόνο σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά ακόμα και στο βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες θα έχουμε και σε αρκετές περιοχές της Αττικής, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει.

Ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος κάνει σαφές πως αυτό δεν είναι ένα κλασσικό σύστημα αστάθειας που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με φαινόμενα μεσημέρι και απόγευμα. «Αντιθέτως, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το πρωί σε αρκετά τμήματα της χώρας. Σε όλα τα ηπειρωτικά, δηλαδή από την Πελοπόννησο μέχρι την Θράκη και στην Αττική και Θεσσαλονίκη», τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Κυριακή υποχωρούν κάπως τα φαινόμενα: «Την Κυριακή φαίνεται ότι το σύστημα να κινείται ανατολικά και να βελτιώνεται ο καιρός στη δυτική Ελλάδα. Στα ανατολικά τμήματα της χώρας ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με κάποια τοπικά φαινόμενα και καταιγίδες, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα να βρέξει και στην Αθήνα».

Πότε θα «δούμε» καλοκαίρι

Ο μετεωρολόγος εξηγεί πως από την επόμενη Τετάρτη το σκηνικό θα είναι καλοκαιρινό. « Δευτέρα και η Τρίτη θα αποτελέσουν μεταβατικές ημέρες», σημειώνει και καταλήγει λέγοντας:

«Από Τετάρτη, που θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο για το 2023, δηλαδή είναι η επίσημη αρχή του καλοκαιριού έρχεται το καλοκαίρι με 34-35 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχιστεί το καλοκαιρινό σκηνικό μέχρι και την μεθεπόμενη Τρίτη (27.06.2023)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ