Οι Υφυπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Συρίας και του Ιράν συναντώνται στις 21 Ιουνίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες, δήλωσε ότι οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Συρίας και του Ιράν θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, στις 21 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε σε δήλωση Τύπου, την Τετάρτη, η συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Συρίας και του Ιράν θα είναι για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Ο Μπογκντάνοφ, ο οποίος είναι και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας του θα μεταβεί στην Αστάνα στις 20 Ιουνίου.

Και συνέχισε, «Το σχέδιο της Ρωσίας στον οδικό χάρτη είναι έτοιμο. Το καθήκον μας είναι να διαβουλευτούμε με τους εταίρους μας και να προχωρήσουμε με αυτό το έργο (ομαλοποίηση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας). Ελπίζω ότι θα σημειώσουμε σοβαρή πρόοδο στις συνομιλίες της Αστάνα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, στις 10 Μαΐου.

Μετά τη συνάντηση αποφασίστηκε να ετοιμαστεί οδικός χάρτης για την πρόοδο των τουρκοσυριακών σχέσεων και να συσταθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουν αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών και στελέχη των υπουργείων Άμυνας και Πληροφοριών των τεσσάρων χωρών.

Yeni Safak

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ