Μακελειό με εννέα νεκρούς στην Τουρκία, σε άγριο καβγά για 20 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα… καλάσνικοφ «πήραν φωτιά» σήμερα στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όταν ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα σε δύο οικογένειες για εδαφικές διεκδικήσεις, με κατάληξη τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο.

«Δυστυχώς, οκτώ συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν στη διένεξη» αυτή, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Αλί Ιχσάν Σου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Λίγο αργότερα, το κυβερνείο διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τις αρχές, η  ένοπλη διένεξη ξέσπασε μεταξύ δύο οικογενειών που βρίσκονταν σε διαξιφισμό για την ιδιοκτησία μιας καλλιεργήσιμης έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μπισμίλ του Ντιγιαρμπακίρ, όπου οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τα πτώματα έξι ανδρών να κείτονται σε ένα χωράφι, με τουλάχιστον τρεις από αυτούς να έχουν δίπλα τους πεσμένα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, η διένεξη κλιμακώθηκε, όταν μία από τις αντιμαχόμενες οικογένειες άναψε φωτιά στην επίμαχη έκταση. Διενέξεις για εδαφικές διεκδικήσεις, ευτυχώς ότι με αντίστοιχη κατάληξη, είναι συχνές σε επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στις φτωχότερες, δηλαδή, περιοχές της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ