Κοσοβάροι αστυνομικοί πλήρως εξοπλισμένοι πέρασαν στη Σερβία – Ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πρίστινα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Βελιγραδίου ότι οι Κοσοβάροι αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την σερβική αστυνομία εισήλθαν εντός του εδάφους της Σερβίας.

Ο πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι υποστηρίζει ότι κομάντος του σερβικού στρατού «εισέβαλαν» στο Κόσοβο και απήγαγαν τους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία σε απόσταση 300 μέτρων από την συνοριογραμμή.

Ο Κούρτι χαρακτηρίζει «επιθετική πράξη» κατά της χώρας του την «απαγωγή» των αστυνομικών και ζητάει την παρέμβαση του διεθνή παράγοντα για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι. Η κυβέρνηση του Κοσόβου, αντιδρώντας στην σύλληψη των αστυνομικών, αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές σερβικών προϊόντων, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε την σύλληψη τριών αστυνομικών του Κοσόβου οι οποίοι πέρασαν «πλήρως οπλισμένοι» τα διοικητικά σύνορα και εισήλθαν στην κεντρική Σερβία. Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης και βίντεο από την σύλληψη των Κοσοβάρων αστυνομικών. Οι σερβικές αρχές εικάζουν ότι οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μία ημέρα μετά τη σύλληψη ενός Σέρβου στην πόλη Βόρεια Μιτρόβιτσα και ενισχύει την ένταση ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ