Ο Γιαννης Μοίρας απαντά στην Ντορα Μπακογιάννη για όσα ανεφερε στο ραδιοσταθμό Σκαι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με χθεσινές (Τρίτη 13/6/2023) δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δίνεται η ακόλουθη απάντηση:

Η κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταξύ μας συνεργασίας, ήταν μία, ενιαία και αδιαίρετη. Αυτό ισχύει και για τη Θράκη.

Έστω κι ένας από τη μειονότητα αν έφυγε για το εξωτερικό, ήταν λόγω της διαλυμένης και χρεοκοπημένης κατάστασης μίας ολόκληρης χώρας, μαζί και της Θράκης, την οποία “κληροδότησαν” στις κυβερνήσεις 2015-2019, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού.

Κατά τις κυβερνήσεις 2015-2016, εφαρμόστηκαν στη Θράκη πολιτικές απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους. Πολιτικές που είχαν βάση τη σύνεση, τη συνεννόηση και τη συναίνεση από όλους, έναντι όλων.
Σήμερα, η ΝΔ καλλιεργεί τη διαίρεση, τον διχασμό και τον εθνικισμό, βάζοντας φωτιά στην περιοχή. Καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Τόση είναι η ανευθυνότητα της.

Επίσης, οι κυβερνήσεις 2015-2019 εργάστηκαν πάνω στο μοντέλο της ισόρροπης παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ σήμερα η ΝΔ, διά της κ. Μπακογιάννη όπως είδαμε και στην επίσκεψη της, συμπεριφέρεται λες και κάνουν χάρη στους Θρακιώτες μόνο και μόνο που τους λένε καλημέρα.

Η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο.
Ανέβηκε στη Θράκη να φοβερίσει και να απειλήσει τη μειονότητα με ύφος μαφιόζου και σήμερα ο κ. Δένδιας «με σεμνότητα, με σοβαρότητα και ταπεινότητα» όπως είπε, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που άφησε πίσω της.
Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης τρέχει στο διαδίκτυο να ανασκευάσει όσα έλεγε άλλοτε σε βάρος της, ότι ως Υπουργός Εξωτερικών έκανε δουλειά για τους Τούρκους και ότι ήταν εγκάθετη των Αμερικανών. Ο κ. Γεωργιάδης τα έλεγε όλα αυτά, σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Κατανοητό το άγχος της. Είναι άξιο απορίας όμως, πώς βρίσκει τη διάθεση να προβαίνει διαρκώς σε νέες προκλήσεις, όπως οι δηλώσεις που έκανε χθες στον ΣΚΑΪ.

Κλείνοντας…
Ως μία και μοναδική από τον χώρο της ελληνικής πολιτικής, που μετέβη στην προηγούμενη ορκωμοσία Ερντογάν ενόσω εκείνος είχε απαγάγει και κρατούσε ομήρους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τους Κούκλατζη-Μητρετώδη, θα περίμενε κανείς από την κ. Μπακογιάννη λίγη παραπάνω συστολή.
Για φιλότιμο, δεν το συζητούμε καν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
Πρώην γραμματέας
του κόμματος των
Ανεξαρτήτων Ελλήνων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ