Ναυάγιο – Πύλος: Ομολόγησε ο ένας από τους 9 συλληφθέντες ότι είναι διακινητής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα έχουν ήδη μεταφερθεί οι διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου με τους μετανάστες στην Πύλο.

Εξέλιξη στην σοβαρή αυτή υπόθεση, ο ένας από τους εννιά συλληφθέντες Αιγύπτιους, ομολόγησε πως είναι διακινητής, όπως επιβεβαίωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο ίδιος περιέγραψε όλα όσα προηγήθηκαν του απόπλου από την Αίγυπτο και της πορείας προς την Λιβύη, όπου και πήραν τους μετανάστες με προορισμό την Ιταλία. Ακόμη ανέφερε τι συνέβη πάνω στο αλιευτικό μέχρι τη στιγμή της βύθισής του.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη.

Οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους διακινητές θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και ο 9ος νοσηλεύεται, φρουρούμενος. Είναι όλοι τους Αιγύπτιοι, από 20 έως 40 ετών. Μεταξύ των άλλων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν είναι και τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως το Λιμενικό προσέγγισε το μοιραίο αλιευτικό, δύο ώρες πριν το ναυάγιο και δεν έχει καμία σχέση με τη βύθιση του σκάφους.

«Το Λιμενικό προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν το ναυάγιο – Έλαβε απάντηση «No help…Go Italy». Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του. Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά», ανέφερε.

Το δε αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διευκρίνισε αργότερα ότι 3 ώρες πριν από βύθιση του αλιευτικού, ελληνικό σκάφος το πλησίασε, έριξε σκοινί και έδεσε στο πλάι το ψαράδικο για λίγα λεπτά, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πλοίου και να συνομιλήσουν οι Έλληνες αξιωματικοί με τους κυβερνήτες του αλιευτικού. Όμως οι μετανάστες το πέταξαν πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ