Ναυάγιο στην Πύλο: Η αποκάλυψη του Solomon στο Kontra24 – Ζητούσαν «επειγόντως βοήθεια» και αγνοήθηκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη στο Solomon, η Μάρω από την οργάνωση περιγράφει ότι το Alarm Phone δέχθηκε την πρώτη κλήση από το αλιευτικό το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου, λίγες ώρες αφού η ακτιβίστρια Ναουάλ Σούφι είχε ειδοποιήσει μέσω Twitter για ένα μεγάλο σκάφος με πολλούς επιβαίνοντες σε κίνδυνο και αφού είχε αναφέρει την τοποθεσία τους
.

«Στις 14.17 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή 15.17 Ελλάδος το Alarmphone δέχτηκε την πρώτη κλήση από το σκάφος, δηλαδή απευθείας κλήση από τους επιβαίνοντες» αναφέρει. «Η επικοινωνία ήταν δύσκολη γιατί είχε πάρα πολύ κακό σήμα. Μιλούσαν αγγλικά και είπαν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν τη νύχτα, ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ότι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Είπαν ότι πάρα πολλά μωρά ανάμεσά τους είναι άρρωστα, καθώς και πάρα πολλοί ενήλικες και ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους» σημειώνει.

Όπως αναφέρει η Μάρω, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Alarm Phone δεν μπόρεσαν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και έτσι έστειλαν email, ειδοποιώντας όλες τις αρμόδιες αρχές: το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της ελληνικής ακτοφυλακής, την Frontex, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Λιμενικό της Καλαμάτας. Κοινοποίησαν δε το μήνυμα στην Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, στην Ύπατη Αρμοστεία στην Τουρκία, στο ΝΑΤΟ και στον Συνήγορο του Πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ