Σερβία: Ιδρύθηκε Αμερικανο-Σερβικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια πανηγυρική τελετή στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ουάσιγκτον, ιδρύθηκε το Αμερικανο-Σερβικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού διαλόγου και των οικονομικών δεσμών μεταξύ της Σερβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως δημοσιεύουν τα σερβικά media.

Το Συμβούλιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στις ΗΠΑ, Μάρκο Τζούριτς, και του πρώην Αναπληρωτή Βοηθού Υπουργού Εμπορίου, Έρικ Στιούαρτ, νυν Διευθυντή του American-Central European Business Association (ACEBA), ο οποίος θα υπηρετεί ως Πρόεδρος του Αμερικανο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Δυτικά Βαλκάνια Γκάμπριελ Εσκομπάρ και ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Δημοκρατία της Σερβίας Κρίστοφερ Χιλ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πρεσβεία, με την ευκαιρία αυτή, ο Τζούριτς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού του Συμβουλίου, Στούαρτ Τζονς, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Αμερικανο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, την οποία αναλαμβάνουν να εντείνουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

«Η ίδρυση του Αμερικανο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο εθνών μας. Αυτό το Συμβούλιο ενσωματώνει την κοινή μας δέσμευση για την ενίσχυση των δεσμών, την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων και την ισχυρότερη αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό», δήλωσε ο Τζούριτς.

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή θέτει τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα στο επίκεντρο των διμερών σχέσεων.

«Βλέπω τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και των ΗΠΑ ως τον πυρήνα, τον κόμβο και τον καταλύτη για την πρόοδο ολόκληρων των Δυτικών Βαλκανίων, που θα καταστήσει αυτή την περιοχή, που είναι ήδη πρακτικά, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της Ευρώπης. » τόνισε ο Εσκομπάρ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ