Νέα μονάδα πληροφοριών του Ισραήλ προετοιμάζεται για «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον του Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Yedioth Ahronoth»[ynet.co.il], η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών δημιούργησε μια νέα μονάδα για να προετοιμαστεί σε έναν πιθανό πόλεμο με το Ιράν.

Η ισραηλινή εφημερίδα ανέφερε ότι η νέα μονάδα πληροφοριών του ισραηλινού στρατού «ολοκλήρωσε τα περιγράμματα ενός πολέμου που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, του πρώτου πολέμου Ισραήλ-Ιράν».

Η εφημερίδα τόνισε ότι οι άμεσες συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι ο επόμενος πόλεμος στους θεσμούς ασφαλείας θα είναι μια πολυμέτωπη σύγκρουση που θα περιλαμβάνει έναν άμεσο πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Ο Αντισυνταγματάρχης «Τ.», Επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών της νέας μονάδας, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να κάνουν οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF). Δεν μοιάζει με πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ ή με επιχείρηση κατά της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις εσωτερικές συζητήσεις των μελών της μονάδας, ο επερχόμενος πόλεμος θα είναι «ένας πόλεμος που θα απαιτήσει τη μεγάλη αντοχή του ισραηλινού λαού, ένας πόλεμος σχεδόν παρόμοιος με τον σημερινό ολοκληρωτικό πόλεμο».

2 68

 Ένα μέλος της Νέας Ισραηλινής Μονάδας πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη διπλασιάσει τον αριθμό των στόχων στο Ιράν, ανεξάρτητα από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από τις επιχειρήσεις του μεσοπολέμου. Μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία».

Ο κλάδος έχει ήδη δώσει πολλά παιχνίδια πολέμου και παρουσιάσεις σεναρίων με εκπροσώπους από άλλες μονάδες πληροφοριών, όπως η Μονάδα 8200 και η Μονάδα 9900, και με ουσιαστική βοήθεια από τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ