Διακοπές Ελλάδα: Απαγορευμένες για Έλληνες – Από 2.550 ευρώ και άνω ανά οικογένεια για μόλις 6 μέρες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε φορά που ο ελληνικός τουρισμός «πηγαίνει καλά», οι ευκαιρίες των Ελλήνων για διακοπές σε κάποιο από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, και κυρίως στα νησιά, λιγοστεύουν, λόγω της περιορισμένης αγοραστικής δύναμής τους και των «αλμυρών» υπηρεσιών που περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο διακοπών (μετακινήσεις, διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία)

diakopes kalokairi dapanes
Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση για να μη βγει κάποιος… εκτός προϋπολογισμού είναι να έχει «κλείσει» εγκαίρως κάποιο πακέτο καλοκαιρινών διακοπών, βρίσκοντας κατάλυμα στα… μέτρα του.

Οι Ελληνες, που παραδοσιακά περιμένουν την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουν πού θα πάνε διακοπές, φέτος δυσκολεύονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά όχι μόνο να βρουν προορισμό αλλά, κυρίως, να αντεπεξέλθουν στο κόστος των διακοπών. Τα περισσότερα δωμάτια των ξενοδοχείων (άνω του 80%) έχουν αγοραστεί νωρίς (από το φθινόπωρο) από τους tour operators, ενώ τα υπόλοιπα δωμάτια (20%) διατίθενται απευθείας από τους ξενοδόχους σε «τιμές πόρτας», που μπορεί να είναι έως και διπλάσιες σε σχέση με αυτές που έχουν πληρώσει οι tour operators!

Ηδη παράγοντες της τουριστικής αγοράς προειδοποιούν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι «απαγορευτικό» για τους έλληνες ταξιδιώτες και αυτό διότι η ζήτηση από το εξωτερικό είναι εκρηκτική (προσομοιάζει με αυτήν του 2019 και σε ορισμένους νησιωτικούς προορισμούς την ξεπερνά), ενώ και η ακρίβεια… καλά κρατεί.

Τα ξενοδοχεία καταγράφουν πρωτοφανή ζήτηση, ενώ και τα λοιπά τουριστικά καταλύματα, όπως τουριστικές κατοικίες και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, εμφανίζουν μεγάλες πληρότητες για το διάστημα από 15 Ιουλίου έως και 27 Αυγούστου. Με βάση τις μεγαλύτερες διεθνείς πλατφόρμες ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων, για το διάστημα από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου το 80% των καταλυμάτων όλων των ειδών που είναι καταχωρισμένα σε αυτές δεν έχει διαθεσιμότητα! Επίσης, για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου διαθέσιμα δωμάτια έχουν ελάχιστα καταλύματα (1 στα 10).

Οι τιμές…. Διαβάστε την συνέχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ