Κήρυξε τον πόλεμο η Σαουδική Αραβία στην Δύση; Περίεργα παιχνίδια με τα δεξαμενόπλοια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετά δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται χωρίς προφανή λόγο στις ακτές της Αιγύπτου.

Πριν από λίγες εβδομάδες, είχε διαρρεύσει το έγγραφο του Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος απειλούσε τον Τζο Μπάιντεν με σφοδρό οικονομικό χτύπημα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ετοίμαζαν πακέτο κυρώσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για δεξαμενόπλοια κυρίως Σαουδαραβικών συμφερόντων που μεταφέρουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου Σαουδικής Αραβίας και έχουν σταματήσει στις ακτές της Ερυθράς, σε ένα εξαιρετικά επίφοβο σημείο, όπως αποτυπώνεται στο χάρτη.

IMG 3376
Εξαιρετικά ύποπτη και σίγουρα δόλια η συσσώρευση των σαουδαραβικών πλοίων

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την υποδομή στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Ain Sokhna και τα άλλα πλοία εκφορτώνουν όπως είχε προγραμματιστεί, τα σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να συσσωρεύονται.

Η τελευταία φορά που η χώρα χρησιμοποίησε τέτοιο «πλωτό χώρο αποθήκευσης» ήταν στις αρχές του 2020 στο απόγειο της πανδημίας του COVID-19. Μια πιθανή εξήγηση για την τρέχουσα κατάσταση είναι η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στην Ευρώπη , το οποίο παραδίδεται μέσω του αγωγού SUMED.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εάν η συγκεκριμένη ενέργεια συνοδευτεί με ένα ατύχημα στην διώρυγα του Σουέζ, ο πλανήτης μπορεί εύκολα να βυθιστεί σε μία πετρελαϊκή κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η κατάσταση παραπέμπει με «μήνυμα» της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, για το τι μπορεί να κάνει, εάν δεχτεί κυρώσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ