Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ντένκοφ επισκέφθηκε τον “Μεγάλο Μουφτή”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία, Νικολάι Ντένκοφ, επισκέφθηκε τον Αρχιμουφτή των Μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, Μουσταφά Αλίς Χατζί.

Ο Ντένκοφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Χατζί και τους βοηθούς του με την ευκαιρία του επερχόμενου Eid al-Adha, είπε χαρακτηριστικά: «Σέβομαι τους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην πνευματικότητα, τη γνώση και τα βιβλία. Το κράτος μας θα είναι σταθερός εταίρος του ιδρύματός σας».

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι ιδέες μπορούν να χωρίσουν τους ανθρώπους, αλλά και να τους ενώσουν όταν είναι απαραίτητο: «Το σημαντικό είναι ότι όλοι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για έναν καλύτερο κόσμο».

Ο Ντένκοφ επεσήμανε ότι εξελέγη βουλευτής από την πόλη Σούμεν, όπου ζουν έντονα Βούλγαροι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι, και ότι είχε επίσης στενές επαφές με μουσουλμάνους ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας.

Ο Βούλγαρος Μεγάλος Μουφτής Χατζί δήλωσε επίσης ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την ελεύθερη άσκηση θρησκευτικής λατρείας και πρακτικών που βασίζονται στις παραδόσεις στη Βουλγαρία και ότι αποτρέπεται ο ισλαμικός ριζοσπαστισμός.

Παρέχοντας πληροφορίες για διάφορες εκστρατείες δωρεών που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Μεγάλου Μουφτή, ο Χατζί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρωθυπουργό Ντένκοφ για την υποστήριξή του στην αγορά του κτιρίου του Ανώτατου Ισλαμικού Ινστιτούτου από το κράτος.

Ο Χατζί σημείωσε ότι το Ανώτατο Ισλαμικό Ινστιτούτο περίμενε εδώ και καιρό τη διαπίστευση από το κράτος για να λειτουργήσει προκειμένου να εκπαιδεύσει κληρικούς.

TRT Avaz

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ