Αλβανία: Οι Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο ιρανικό στρατόπεδο στο Δυρράχιο – τραυματίστηκαν 35- υπάρχουν νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας Ιρανός έχασε τη ζωή του, όταν οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις (Renea) εισέβαλαν στον καταυλισμό της αμφιλεγόμενης ιρανικής οργάνωσης Μουτζαχεντίν στην περιοχή του Δυρραχίου, όπως αναφέρουν τα τοπικά media.

Δακρυγόνα και βομβαρδισμοί στην είσοδο του συγκροτήματος «Ashraf 3», όχι μακριά από το Δυρράχιο, σηματοδότησε την εισβολή Αλβανών αστυνομικών στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωση Λαϊκών Μουτζαχεντίν του Ιράν- γνωστή ως «Μοτζαχεντίν-ε-Χαλκ», όπου βρίσκονται περίπου 3.000 Ιρανοί, οι οποίοι, μετά από βίαιη εξέγερση και μια σύγκρουση με τις αρχές στο Ιράν, έληξε πριν από δέκα χρόνια, αφού μεταφέρθηκαν στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας.

4 8

Η αστυνομία έκανε έφοδο στον καταυλισμό των Ιρανών εξόριστων μετά την απόφαση της εισαγγελίας, η οποία ανέφερε ότι οι δραστηριότητές τους έρχονταν σε αντίθεση με τις διατάξεις της συμφωνίας του 2014, σύμφωνα με την οποία τοποθετήθηκαν στο Δυρράχιο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Προβλήματα προέκυψαν κατά την επιδρομή όταν τα μέλη αυτής της οργάνωσης κλήθηκαν να παραδώσουν τους υπολογιστές τους, κάτι που οι Ιρανοί αντιφρονούντες αρνήθηκαν και αντιμετώπισαν σωματικά τις ειδικές δυνάμεις.

6 2

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και εκπρόσωποι της οργάνωσης «Μοτζαχεντίν-ε-Χαλκ», ισχυρίζονται ότι ένα από τα μέλη τους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής δράσης.

Η αλβανική αστυνομία, από την άλλη, υποστηρίζει ότι το άτομο αυτό πέθανε από ανακοπή καρδιάς και ότι η σορός του μεταφέρθηκε αμέσως στο νεκροτομείο του Δυρραχίου, όπου τα αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν από ειδική ομάδα που, εν τω μεταξύ, έφτασε από τα Τίρανα.

3 23

«Δυστυχώς, αυτή η ομάδα δεν συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες της συμφωνίας του 2014», ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μέλη της ιρανικής οργάνωσης έφτασαν στην Αλβανία το 2013 μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναζήτησε καταφύγιο για αυτούς μετά από μια σειρά συγκρούσεων με μέλη της Φρουράς της Επανάστασης στο Ιράκ.

Στόχος της οργάνωσης «Μοτζαχεντίν-ε-Χαλκ», είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση στην Τεχεράνη. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου οι Ιρανοί εξόριστοι έφτασαν στην Αλβανία, καταδίκασε έντονα την εισβολή της αστυνομίας στον καταυλισμό στο Δυρράχιο, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με άμεση εντολή του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ