Η τουρκική φρεγάτα «Istanbul»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαουδαραβικό δημοσίευμα εκθειάζει  τη νέα τουρκική φρεγάτα «TCG Istanbul» τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα απόκτημα του τουρκικού ναυτικού που υπόσχεται  ένα φιλόδοξο μέλλον για τα ναυπηγεία στη χώρα.

Η φρεγάτα αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό εκπαίδευσης, καθώς θα παρέχει στο εξειδικευμένο πλήρωμά της μια πολύτιμη ευκαιρία να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να μάθει τις τελευταίες αμυντικές και ναυτικές τεχνολογίες, όπως σημειώνεται.

Η Τουρκία θα γίνει μάρτυρας της καθέλκυσης της φρεγάτας «Istanbul», μια κρίσιμη καμπή στην αμυντική βιομηχανία, καθώς θα μπορεί να παράγει πολεμικά πλοία από τοπικούς και εθνικούς πόρους.

Αυτό που διακρίνει τη φρεγάτα «Istanbul» είναι η ικανότητά της να εκτοξεύει αυτοσχέδιους πυραύλους και συστήματα κάθετης εκτόξευσης.

 Αυτό ενισχύει την ικανότητά της να ενισχύει την εθνική άμυνα και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις προστασίας και να αντιμετωπίζει θαλάσσιες απειλές.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν προηγμένα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Η φρεγάτα «TCG Istanbul» αντιπροσωπεύει ένα μοντέλο για ένα λαμπρό μέλλον, καθώς τα περισσότερα από τα μέρη της κατασκευάζονταν τοπικά, γεγονός που ενισχύει το όραμα της Τουρκίας για την επίτευξη μιας πλήρως ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας.

Προδιαγραφές της τουρκικής φρεγάτας «Istanbul»

2 86

Η φρεγάτα «Istanbul» διαθέτει μοναδικές προδιαγραφές και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που την καθιστούν πυλώνα της δύναμης του τουρκικού ναυτικού.

 Η φρεγάτα έχει τις παρακάτω προδιαγραφές:

Εκτόπισμα: 3000 τόνοι.

Μήκος: 113 μ.

Πλάτος: 14 μ.

Εμβέλεια: 170 χιλιάδες χλμ.

Ταχύτητα: 54 km/h.

Η φρεγάτα περιλαμβάνει επίσης προηγμένα συστήματα και ραντάρ που συμβάλλουν στην επίτευξη εξαιρετικών επιδόσεων και τακτικής υπεροχής, όπως:

Σύστημα διαχείρισης μάχης GENESIS ADVENT.

Ραντάρ αναζήτησης 3D Smart-S Mk2.

Δύο ραντάρ AKR-D για έλεγχο όπλων και πυρός.

Ραντάρ πλοήγησης LPI.

Προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης, όπως το AREAS 2N ESM και το AREAS-2N ECM.

Σύστημα αναζήτησης και παρακολούθησης υπερύθρων Piri IRST.

Πυροβόλο Gokdeniz 35 χλστ

Επιπλέον, η φρεγάτα φέρει ένα ισχυρό οπλοστάσιο όπλων που περιλαμβάνει:

16 αντιπλοϊκούς πυραύλους Atmaca.

64 ευέλικτοι πύραυλοι αεράμυνας και επίθεσης εδάφους, με 16 κάθετους εκτοξευτές.

Δύο διπλοί εκτοξευτές τορπιλών 324 χλστ.

Πολυλειτουργικό πυροβόλο 76 χλστ.

Πυροβόλο Gokdeniz 35 χλστ.

Η φρεγάτα «TCG Istanbul» ξεπερνά τις προσδοκίες με τις προηγμένες δυνατότητες και τις καινοτόμες τεχνολογίες της και αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό ερέθισμα για τη μελλοντική ναυτική και αμυντική ικανότητα της Τουρκίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ