Μακάβρια ανακοίνωση της OceanGate Expeditions: Και οι 5 επιβάτες στο υποβρύχιο Titan είναι νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τραγικός επίλογος της εξαφάνισης του τουριστικού υποβρυχίου «Titan» που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ είχε ξεκινήσει για μια περιήγηση στο ναυάγιο τουΤιτανικού, γράφτηκε, ως φαίνεται, και επίσημα, καθώς πριν από λίγη ώρα η εταιρεία OceanGate Expeditions ανακοίνωσε πως και οι πέντε επιβάτες του είναι, δυστυχώς, νεκροί.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον 61χρονο Αμερικανό ιδρυτή της OceanGate Στόκτον Ρας, τον 77χρονο Γάλλο ωκεανογράφο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, τον 59χρονο Βρετανό δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ, τον 48χρονο Πακιστανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Σαχζάντα Νταγούντ και τον 19χρονο γιο του, Σουλεϊμάν Νταγούντ.

Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνώμων για τους αμέτρητους άντρες και γυναίκες από πολλούς οργανισμούς της διεθνούς κοινότητας που επέσπευσαν μεγάλο εύρος πόρων και εργάστηκαν τόσο σκληρά σε αυτήν την αποστολή. Εκτιμούμε τη δέσμευσή τους να βρουν αυτούς τους πέντε εξερευνητές και τις μέρες και τις νύχτες της ακούραστης εργασίας τους για την υποστήριξη του πληρώματος μας και των οικογενειών τους. Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή για ολόκληρη την κοινότητα των εξερευνητών και για καθένα από τα μέλη της οικογένειας όσων χάθηκαν στη θάλασσα. 

Ζητούμε με σεβασμό να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή αυτών των οικογενειών κατά τη διάρκεια αυτής της πιο οδυνηρής στιγμής».

oceangate titan nekrologia

Καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης φανερώνουν τα συντρίμμια

Για «καταστροφική έκρηξη» στο μοιραίο υποβρύχιο έκανε λόγο η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα, ανήκουν όντως στο βαθυσκάφος. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε από τη Βοστώνη ο Αντιναύαρχος John Mauger, Διοικητής της Πρώτης Ακτοφυλακής της Περιφέρειας και επικεφαλής των ερευνών για το «Titan», τα συγκεκριμένα συντρίμμια «συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες».

«Είμαστε ευγνώμονες για την ταχεία κινητοποίηση ειδικών στην υποθαλάσσια έρευνα και διάσωση. Είμαστε επίσης απίστευτα ευγνώμονες για το πλήρες φάσμα της διεθνούς βοήθειας που παρασχέθηκε» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος , ενώ δεν προέβη σε λεπτομέρειες για το εάν η ακτοφυλακή προβεί στην απόπειρα ανάσυρσης των σορών των πέντε επιβαινόντων στο υποβρύχιο.

Ο John Mauger δήλωσε, επίσης, ότι στο σημείο βρίσκονται εννέα σκάφη, καθώς και ιατρικό προσωπικό και άλλοι τεχνικοί. «Θα αρχίσουμε να αποσύρουμε το προσωπικό και τα σκάφη από το σημείο κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών. Αλλά θα συνεχίσουμε τις απομακρυσμένες επιχειρήσεις στον πυθμένα της θάλασσας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, ο Carl Hartsville, εκπρόσωπος του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, ερωτηθείς για το εάν το υποβρύχιο ενδέχεται να συγκρούστηκε με τον Τιτανικό, δήλωσε ότι το ναυάγιο του «Titan» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από αυτόν. «Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ