Το Κοσσυφοπέδιο ευχαριστεί την Τουρκία για την υποστήριξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου Ντόνικα Γκερβάλα προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τη Σερβία για τη σύλληψη των τριών Κοσοβάρων αστυνομικών.

Αυτό το σχόλιο έκανε η Γκερβάλα κατά τη συνάντησή της με τον Πρέσβη της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο  Σαμπρί Τουντς Ανγκίλι. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η κατάσταση της ασφάλειας και η περιφερειακή σταθερότητα.

Σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Γκερβάλα ευχαρίστησε τον πρέσβη και το τουρκικό κράτος για τη βοήθεια που παρείχε στο Κοσσυφοπέδιο σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσσυφοπεδίου ευχαρίστησε επίσης τον Τούρκο πρέσβη για την υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την ένταξη στις δομές της Ατλαντικής Συμμαχίας και τη βοήθεια στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από νέες χώρες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως οι μεταρρυθμιστικές διαδικασίες που διέρχεται η χώρα, οι μελλοντικές δυσκολίες στην πορεία της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης και η εμβάθυνση των διμερών και οικονομικών σχέσεων με την Δημοκρατία της Τουρκίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ