Εκστασιασμένος ο Μπαράκ Ομπάμα απο την Ελληνική Κουζίνα – Γεύτηκε τα φαγητά του Σεφ Λευτέρη Λαζαρου και τον συνεχάρη προσωπικα για τις δημιουργίες του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πετυχημένος σεφ Λευτέρης Λαζαρου ήταν η επιλογή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να αναλάβει το βάρος της προετοιμασίας του γεύματος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο ίδιος ο σεφ, μιλωντας στην εκπομπή Πρωινό και τον δημοσιογράφο, Θάνο Βάγιο ανάφερε χαρακτηριστικά:

Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση, και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο, το μεσημεριανό του γεύμα.

Ήταν ριζότο με κρόκο κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες και το γλυκό ήταν με φράουλες. Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χώσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα μας.

Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη.

Μάλιστα ο Λευτέρης  Λαζάρου ανέβασε στα Instagram και μία φωτογραφία από την συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, με το εξής κείμενο:  «Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου, @komninosmouflouzelis @theodorosmoisidis @hlektra9 @gerthymn».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ