Στις 27 Ιουνίου η ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας – Άγνωστο αν θα του επιτρέψουν οι Αλβανοί να παραβρεθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τελετή ορκωμοσίας του  Φρέντη Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας, θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο της Χειμάρρας στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του δήμου, το οποίο έχει αναρτήσει και την προκήρυξη στην είσοδο του δήμου.

Και ενώ ο Φρέντι Μπελέρι συνεχίζει να παραμένει φυλακισμένος, το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK) θα επιτρέψει στον Φρέντη Μπελέρη να συμμετάσχει στη διαδικασία ορκωμοσίας, με την οποία αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα.

Οι δικηγόροι του Μπελέρη έχουν ήδη ζητήσει άδεια για ειδικούς σκοπούς, ώστε ο δήμαρχος της Χιμάρας να μπορεί να παραστεί στην τελετή συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια να επιστρέψει στη φυλακή.

Η αλβανική νομοθεσία προβλέπει βραχυπρόθεσμες άδειες για ειδικές περιπτώσεις, ενώ για τον Μπελέρη δεν έχει γίνει ακόμη καμία δίκη για τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αλβανικές αρχές.

Όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης,  την περασμένη Τρίτη, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα εγγύησης του Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη στις 12 Μαΐου, ακριβώς δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ