Η Ελλάδα οφείλει να εμποδίσει τα σχέδια της Τουρκίας και να καταψηφίσει τον Στόλτενμπεργκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει λοιπόν αρχίσει το «μασάζ» στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να επιτευχθεί παράταση της θητείας του τωρινού Γενικού Γραμματέα του αμυντικού (εκτός Σερβίας) αυτού Οργανισμού, του οποίου οι αρμοδιότητες λήγουν.

Το επιχείρημα που επισυνάπτεται προς έγκριση της παράτασης, είναι το ότι προβλέπεται δύσκολο να συμφωνήσουν τα μέλη ως προς το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει. Κύριος οίδε λοιπόν ποιόν προετοιμάζουν. Ουδείς γνωρίζει το τι τεκταίνεται μεταξύ Στέητ Ντηπάρτμεντ και Αγκύρας.

Το ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ομοφωνία τώρα, αυτό δεν προϋποθέτει ύπαρξη ομοφωνίας μετά. Συνεπώς ότι είναι να γίνει ..γιατί να μην το δούμε τώρα; Το δε ότι θα κρατήσουν τον στα πάντα αποτυχημένο Νορβηγό ένα χρόνο πάρα πάνω, πράγμα το οποίον συμπίπτει χρονικά και με το πέρας της θητείας της τρέχουσας ηγεσίας στις ΗΠΑ αφού τότε θα άρχεται η εκεί προεκλογική περίοδος, τι να υποθέσει κανείς για τις δουλειές που θα πρέπει να «τακτοποιηθούν» μέχρι τα τότε.

Το ότι κανένα μέλος δεν θα διαφωνήσει για την παράταση παραμονής Στόλτενμπεργκ είναι δεδομένο αφού για την τοποθέτηση του, είχε συμφωνήσει, και έτσι τυχόν διαφωνούντα σήμερα μέλη οδηγούνται χειροπόδαρα δεμένα σε ότι μέλλει ακολουθήσει το επόμενο δωδεκάμηνο. Κουράγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ