Η Βουλγαρία βρίσκεται σε σύγχυση για την Ουκρανία, λένε οι Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος υποστήριξε την πολιτική της Μόσχας στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αντιτάχθηκε στην αποστολή πυρομαχικών και οβίδων από την κυβέρνηση στην Ουκρανία.

Ο Ράντεφ είπε στους δημοσιογράφους, «Η νέα κυβέρνηση παρασύρει τη Βουλγαρία προς τον πόλεμο. Είναι λάθος για ορισμένους πολιτικούς με χαμηλή εκλογική υποστήριξη να αναλαμβάνουν τόσο βαριές ευθύνες εκ μέρους της Βουλγαρίας. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένταση μεταξύ μας και της κυβέρνησης» δήλωσε υποδεικνύοντας τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ του ιδίου και της νέας κυβέρνησης.

Υπενθύμισε ότι το κύριο καθήκον των κυβερνήσεων είναι να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ειρήνη των Βούλγαρων πολιτών:

«Το γεγονός ότι ο πόλεμος είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μας δεν πρέπει να μας παρηγορεί. Ορισμένοι πολιτικοί αγνοούν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Έχουν την απατηλή αίσθηση ότι θα ήταν απλώς θεατές, σαν να κάθονταν στο θέατρο. Η κρίση στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί», εκτίμησε ο Ράντεφ.

«Όχι στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία»

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο οποίος επέκρινε επίσης τις προσπάθειες της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία ήθελε να συμμετάσχει στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) 1 εκατομμυρίου σφαιρών διαμετρήματος 155 στην Ουκρανία, είπε: «Το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να φροντίσει τον δικό μας στρατό αντί να παίρνει φροντίδα των στρατών άλλων χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ράντεφ, ο οποίος ήταν κατά του σχηματισμού της κυβέρνησης συνασπισμού του Πρωθυπουργού Νικολάι Ντένκοφ, ο οποίος έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στις 6 Ιουνίου στη Βουλγαρία, συνεχίζει να σαμποτάρει κάθε είδους έργα, ειδικά την πολιτική της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η φιλοευρωπαϊκή και φιλοΝΑΤΟϊκή κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, αποφάσισε να στείλει τον πρωθυπουργό Ντένκοφ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, στις 11-12 Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον φιλορωσικό Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ.

«Η Βουλγαρία θέλει οπωσδήποτε να είναι μέρος του συνασπισμού που θα παρέχει οπλοστάσιο στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ.

«Η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο»

Ο Πρόεδρος Ράντεφ, που πιστεύει ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο και λέει ξεκάθαρα ότι «η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία που την είχε και παλαιότερα», πιστεύει, ακόμη, ότι η οπλική βοήθεια στην Ουκρανία παρατείνει τον πόλεμο.

Οι δυνάμεις της φιλορωσικής αντιπολίτευσης στο βουλγαρικό κοινοβούλιο ενεργούν επίσης σε συντονισμό με τον Ράντεφ για αυτό το θέμα και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ουκρανία.

Odatv.com

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ