Ολόκληρη η ανακοίνωση Λουκασένκο: «Πετύχαμε συμβιβασμό με τη Βαγκνερ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πλήρης δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του Προέδρου της Λευκορωσίας Λουκασένκο σχετικά με την κατάσταση γύρω από την ανταρσία της Wagner PMC:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών πληροφοριών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Yevgeny Prigozhin αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το υπουργικό συμβούλιο της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ