Η Ελλάδα αγοράζει drones «Patroller» από τη γαλλική «Safran» σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία «Safran Electronics and Defense» για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Patroller», στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος SPERWER, γράφει αραβικό δημοσίευμα για την Άμυνα.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-ΝΑΤΟ και η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, καθώς η εταιρεία «Safran» διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και παροχή προηγμένης αμυντικής τεχνολογίας.

Αυτά τα drones στοχεύουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης της Ελλάδας, διασφαλίζοντας αποτελεσματικά τα σύνορα και τις θαλάσσιες περιοχές.

1 292

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Υποστήριξης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την υποστήριξη του Ελληνικού Στρατού μέσω αυτής της σύμβασης και σημείωσε ότι αυτά τα νέα συστήματα θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να εκτελέσει με ασφάλεια ένα ευρύ φάσμα αποστολών επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης θαλάσσης και συνόρων.

Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον προϋπολογισμό της συμφωνίας που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού, ούτε ανακοινώθηκε ο αριθμός των drones που θα αγοραστούν.

Η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και στην ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.

Αίγυπτος και «Safran» για τη συγκέντρωση οπλισμένων αεροπλάνων Patroler

Ο Αραβικός Οργανισμός Βιομηχανοποίησης και η εταιρεία «Safran Electronics and Defense» συνεργάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 για την υπογραφή σημαντικής συμφωνίας για τη συναρμολόγηση του αεροσκάφους «Patroller» στην Αίγυπτο, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για το σύστημα και την εισαγωγή drones σε λειτουργία.

Σε αναφορά του Michel Capirol, αρχισυντάκτη βιομηχανίας και υπηρεσιών στη γαλλική εφημερίδα La Tribune, αναφέρθηκε ότι το Κάιρο ενδιαφέρεται πολύ για την αγορά 30 οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Patroler» που κατασκευάζει η εταιρεία Safran.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ