Υπό διωγμό ο Πριγκοζίν σύμφωνα με τα ρωσικά δίκτυα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανταρσία της Βάγκνερ έληξε και άπαντες είχαν την εντύπωση πως ο Πριγκοζίν, ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης, έλαβε αμνηστία για να σταματήσει την υποτιθέμενη προέλαση προς τη Μόσχα, η οποία φυσικά ποτέ δεν έγινε. Ήταν ένα μύθευμα του Reuters, που ως πηγή χρησιμοποίησε κάποιον ανώνυμο στο Ντόνετσκ!

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε γράψει ότι η απόφαση του Πούτιν να ενσωμάτωση τους μισθοφόρους στο υπουργείο άμυνας, συνάπτοντάς απευθείας σύμβαση μαζί τους, θα έφερνε το τέλος της υποτιθέμενης απόπειρα πραξικοπήματος. Όπερ και εγένετο.

Δημοσιεύματα όμως από κορυφαία ρωσικά δίκτυα, δείχνουν ότι δεν φαίνεται να έχει αποδοθεί κάποιου είδους αμνηστία στον Γεβγένι Πριγκοζίν. Αντίθετα, τα ρεπορτάζ συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο επικεφαλής της Βάγκνερ βαρύνεται με βαρύτατες κατηγορίες, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, συνεχίζουν την έρευνα σε βάρος του.

Σε λίγες ημέρες, οπωσδήποτε θα ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει. Εάν πάντως το ρεπορτάζ του Ρία Νόβοστι είναι αληθές, ο Πριγκοζίν θα συλληφθεί εφόσον εντοπιστεί σε ρωσικό έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ