Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να αποστείλει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, βάσει της απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η παροχή αυτής της βοήθειας, όπως σημειώνουν τα βουλγαρικά media,  δεν παραβιάζουν τους κανόνες των αποθεμάτων όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, της εκπαίδευσης και της μαχητικής τους ικανότητας.

Το επίσημο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων, υπενθυμίζει ότι στις 21 Ιουνίου, ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται μια νέα παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας από τη Βουλγαρία προς την Ουκρανία.

Η βοήθεια είναι σύμφωνα με τις ουκρανικές ανάγκες και τις δυνατότητές μας, όπως αποφάσισε η Εθνοσυνέλευση στις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Είναι συγκρίσιμη σε όγκο και τύπους με το πρώτο πακέτο βάσει αυτής της απόφασης. Υπάρχουν πράγματα που επαναλαμβάνονται, υπάρχουν και νέα, αλλά ο όγκος είναι πάνω κάτω ο ίδιος, είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πυρομαχικά που θα αποσταλούν βρίσκονται στις αποθήκες εδώ και 30 με 40 χρόνια, αλλά είναι σε καλή κατάσταση.

Δήλωσε ότι η παροχή μεγάλων πλατφορμών μάχης δεν συζητείται αυτή τη στιγμή. Πολύ σύντομα θα προταθεί απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ