Καμιά διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά στην εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρώτη του ημερήσια διαταγή εξέδωσε ο Νίκος Δένδιας, πλέον ως υπουργός Εθνικής Αμύνης, και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Και αναφέρει: «Η άμυνα, η ασφάλεια και η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό γεωπολιτικό περιβάλλον, αποτελούν στρατηγικές μας επιδιώξεις. Οφείλουμε να διαχειριστούμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά συμφέροντα, τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης και να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας.

Το έργο μας είναι σημαντικό και η πορεία δεν είναι εύκολη. Δεν είναι ανεκτή καμιά διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά στην εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με έντονη δράση και εξωστρέφεια, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, και με ορθή λειτουργία των δομών και της ιεραρχίας, θα ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων στο ευρύτατο φάσμα των δραστηριοτήτων τους».

Τονίζει ακόμη ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν την αδιάκοπη κοινωνική τους προσφορά και θα συνδράμουν στις δύσκολες καταστάσεις και τις έκτακτες ανάγκες των Ελλήνων.

Απευθύνεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προτρέποντάς τα: «Συνεχίστε να επιτελείτε τα καθήκοντά σας στην ξηρά, στη θάλασσα και τον αέρα, με υψηλό φρόνημα, αξιοπρέπεια, επαγγελματική ικανότητα και αίσθηση της ευθύνη. Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετώ μαζί σας και να με νοιώθετε δίπλα σας σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια.

Στέκομαι με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων και στην ένδοξη προσφορά τους στην πατρίδα. Τιμώ, όπως όλοι οι Έλληνες, τη μνήμη των όσων θυσιάστηκαν στο βωμό της πατρίδας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και η επαφή μου με ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει καθήκον και προσφορά για την πατρίδα, εργαζόμενοι νυχθημερόν, μου δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας και σιγουριάς.

Εμπιστεύομαι την αξία, το υψηλό φρόνημα και τον επαγγελματισμό του Έλληνα Αξιωματικού, Υπαξιωματικού και των κληρωτών μας.

Είμαι βέβαιος ότι με τον ίδιο ζήλο και την προσήλωση στην αποστολή σας, θα συνεχίσετε να εκπέμπετε τα μηνύματα της σταθερότητας και της ασφάλειας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ευημερία του ελληνικού λαού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ