Η Ρωσία εξοπλίζει δυναμικά τον στρατό της Αλγερίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σχέση της Αλγερίας με τη Ρωσία στον τομέα της άμυνας έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η Αλγερία έχει γίνει σημαντικός αγοραστής ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Ρωσία καθίσταται σημαντικός εταίρος στην προμήθεια αμυντικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αλγερία.

Ο εξοπλισμός που αγοράστηκε από τη Ρωσία περιλαμβάνει πολλά ναυτικά, αεροπορικά και χερσαία συστήματα, όπως πυραύλους, κανόνια, ελικόπτερα, αεροσκάφη μάχης, τανκς, κανόνια και συστήματα αεράμυνας, τα οποία συνέβαλαν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του αλγερινού στρατού.

1 326

Επιπλέον, η Αλγερία και η Ρωσία πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και οι ασκήσεις αυτές συνέβαλαν στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στην ενίσχυση των διμερών δεσμών. Αυτές οι ασκήσεις είναι μια ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και ανάπτυξης στρατιωτικών ικανοτήτων, επιπλέον της ενίσχυσης της κατανόησης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο στρατών.

Ο εξοπλισμός του αλγερινού στρατού

Εδώ και αρκετό καιρό, ο αλγερινός στρατός επανεξοπλίζεται με συστήματα αεράμυνας, αποκτώντας μοίρες αεροσκαφών και drones, ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, ειδικά από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Στις 13 Απριλίου 2022, ο διοικητής του αλγερινού στρατού δεσμεύτηκε να εκσυγχρονίσει την Πολεμική Αεροπορία σύμφωνα με τις εξελίξεις στον κόσμο των εξοπλισμών και τη χρήση «προηγμένων συστημάτων και όπλων, και να ενισχύσει τις δυνατότητες των στελεχών και των διοικητών του προσωπικού στα πεδία σχεδιασμού, προετοιμασίας και υλοποίησης», όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

Πρόσφατα, η Αλγερία απέκτησε το σύστημα «Tor-M2K», το οποίο αυξάνει τις δυνατότητές της αεράμυνας, εκτός από το μεγάλο οπλοστάσιο των υφιστάμενων συστημάτων, που περιλαμβάνουν το σύστημα «Pantsir-S1», το σύστημα «Buk-M2» και μεγάλο αριθμό πυραύλων «εδάφους-αέρος»…

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «National Interest» η απόδοση στόχων της έκδοσης «Tor M2Κ» φτάνει το 80% και λέει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να προσέχει αυτό το σύστημα, όπως σημειώνει η ‘αραβική άμυνα’.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ